Γνωρίζετε ποιος είναι ο πλουσιότερος Έλληνας;

Ο 50χρονος Ρωσοπόντιος, έχει τον επιχειρηματικό όμιλο Eurocement Group, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσία, όμως δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα, στα λιπάσματα, στη ναυτιλία, τα ακίνητα. Αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία.

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης γεννήθηκε το 1963 στην Ταρσόν, είναι ποντιακής καταγωγής, έχει διδακτορικό στα Οικονομικά και, σπούδασε μηχανικός εξόρυξης

στο Moscow Mining Institute. Είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας.

Επίσης έχει στο ενεργητικό τη συγγραφή 22 έργων και το 2004 αναγορεύθηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Σχεδιασμού Εξόρυξης στο Moscow State Mining University.

Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας μιλά ελληνικά και είναι άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ. Έρχεται συχνά στην Ελλάδα και ειδικά τη Μεσσηνία την οποία αγαπά ιδιαίτερα και αγόρασε μια μεγάλη παραθαλάσσια έκταση στην Κορώνη, όπου χτίζει πολυτελή εξοχική του κατοικία.

Στη χώρα μας το όνομα του έγινε γνωστό όταν συζητήθηκε από το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα