Φωτίου: Όσο συντηρείται η αβεβαιότητα, η συμφωνία για το μνημόνιο θα γίνεται πιο σκληρή και επικίνδυνη

14:10 22/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας του Eurogroup δεν είναι μόνο απογοητευτικό για την Κύπρο, αλλά καθίσταται σαφές πως όσο συντηρείται αυτή η αβεβαιότητα, η συμφωνία θα γίνεται ολοένα και πιο σκληρή και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού μας, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Φώτης Φωτίου.

“Δυστυχώς, θα αναμέναμε και στη δική μας περίπτωση, οι κοινοτικοί εταίροι

να επιδείκνυαν την κοινοτική τους αλληλεγγύη πιο έμπρακτα και πιο φιλικά. Τα συνεχή δημοσιεύματα στον Γερμανικό Τύπο για την οικονομία μας και ειδικότερα τις αναφορές για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και την προοπτική να υλοποιηθεί η συμφωνία δανειακής σύμβασης με την Τρόικα, μας ανησυχούν και εντείνουν δικαιολογημένα την αγωνία μας. Φαίνεται πως ενορχηστρωμένα πλέον κάποιοι προβάλλουν εμπόδια εξαιτίας και της καθυστέρησης που σημειώθηκε από πλευράς κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους εν γένει χειρισμούς της στο πελώριο, όσο και κρίσιμο για το μέλλον του τόπου, αυτό ζήτημα”, πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι επείγει να αναληφθούν ενέργειες για αντιμετώπιση της κατάστασης και από την Κυβέρνηση και από τις πολιτικές δυνάμεις στο σύνολο τους και πρόσθεσε ότι αν αύριο η οικονομία μας οδηγηθεί σε πλήρη καταστροφή, όλοι θα κλαίμε επί των ερειπίων.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, συνέχισε ο κ. Φωτίου, “πρωταρχικός στόχος είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Κύπρος να ανακτήσει την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των εταίρων μας στην ΕΕ, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ετοιμότητα μας να υλοποιήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί”.

“Γι` αυτό και το ΔΗΚΟ έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητά να συγκληθεί άμεσα η Σύσκεψη των Αρχηγών των Κομμάτων, ώστε να μελετηθούν μέτρα αντιμετώπισης των εχθρικών ενεργειών ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής Κοινοβουλευτικής αποστολής για διακοινοβουλευτικές επαφές και ενημέρωση”, συμπλήρωσε.

Ιδιωτικοποιήσεις

————————

Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Φωτίου είπε ότι “επειδή καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια από την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ να αποσείσουν τις ευθύνες τους για το τι έχουν συμφωνήσει με την Τρόικα και να τις μεταθέσουν στην αντιπολίτευση”, θέλουν να τους πουν ότι “παρά το γεγονός ότι η νέα Κυβέρνηση θα βρεθεί ενώπιον ενός τετελεσμένου που δημιούργησε η απερχόμενη Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ, θα καταβληθεί προσπάθεια να βρούμε άλλους τρόπους ώστε να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την ενεργοποίηση της πρόνοιας για ιδιωτικοποιήσεις”.

“Αυτό αποτελεί δέσμευση, όπως αυτή καταγράφεται στη συμφωνία των Κομμάτων ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ. Αυτό δήλωσε και πριν από λίγο ο Νίκος Αναστασιάδης στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Παγκύπριας Οργάνωσης Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ)”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα