Ευαρέσκεια Eurogoup για την Ελλάδα

12:59 22/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ευαρέσκειά του για την τήρηση των ελληνικών υποχρεώσεων για τον Ιανουάριο εξέφρασε το Eurogroup, το οποίο έδωσε χθες το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης ύψους 9,2 δις (7,2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και 2 δις για τον κρατικό προϋπολογισμό).

«Το Eurogroup σημειώνει με ικανοποίηση ότι οι σταθμοί του μνημονίου

για τον Ιανουάριο, που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικας, έχουν επιτευχθεί» αναφέρουν τα συμπεράσματα της χθεσινής συνόδου των ΥΠΟΙΚ τη Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, στα συμπεράσματα γίνεται αναφορά στην μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος και την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, καθώς και στο τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο έχει αναπροσαρμοστεί.

«Καλωσορίζουμε τη δέσμευση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει μια απλοποίηση του κώδικα του φόρου εισοδήματος μέχρι την άνοιξη», αναφέρεται στα συμπεράσματα της Ευρωομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Eurogroup προσβλέπει στην εκταμίευση αργότερα αυτό το μήνα των 2 δις της δεύτερης δόσης, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, που θα αποφασιστεί από τους Διοικητές του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Υπενθυμίζεται τέλος ότι με απόφαση των Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF θα εκταμιευθούν ένα επιπλέον ποσό ύψους 7,2 δις για την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Η δόση των 9,2 δις αναμένεται αν εγκριθεί από το ΔΣ του EFSF αρχές Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα