Αγρότου: Ανησυχία για τα περιστατικά aids που δεν είναι γνωστά στο Υπουργείο Υγείας

13:30 22/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου δήλωσε πως ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για ένα περιστατικό φορέα του aids που διαγνώστηκε κατά τους τελευταίους μήνες, κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες πως πριν από λίγο καιρό διαγνώστηκαν κάποια περιστατικά ανήλικων φορέων του aids. Είπε ως έχει ενημερώσει σχετικά τον Υπουργό Παιδείας, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για το γεγονός πως υπάρχουν περιστατικά ατόμων με aids

που δεν διαγιγνώσκονται στην Κύπρο, αλλά ζουν στο νησί εν αγνοία του Υπουργείου Υγείας για αυτά.

Η κ. Αγρότου ανέφερε πως είχε σήμερα επικοινωνία με την Πρόεδρο του Κέντρου Υποστήριξης Φορέων του ιού aids (ΚΥΦΑ) Στέλλα Μιχαηλίδου, η οποία, όπως σημείωσε, έδωσε χθες την πληροφορία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι υπάρχουν και άλλοι νεαροί οι οποίοι διαγνώστηκαν να είναι φορείς της λοίμωξης αυτής, και πληροφορήθηκε από αυτήν ότι τα περιστατικά αυτά αφορούν ξένους υπηκόους και ότι δεν διαγνώστηκαν στην Κύπρο.

Η κ. Αγρότου είπε πως ανέφερε στην κ. Μιχαηλίδου πως θα μπορούσε να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Υγείας και να ενημερώσει για αυτά τα περιστατικά που δεν διαγνώστηκαν στην Κύπρο.

«Με την κ. Μιχαηλίδου είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Θα συναντηθούμε και κατ’ ιδίαν στο γραφείο μου για να δούμε πώς ενημερωνόμαστε για κάποια περιστατικά τα οποία επειδή δεν διαγιγνώσκονται στην Κύπρο δεν μπορούμε εμείς να τα έχουμε ως επίσημα δηλωτέα νοσήματα», ανέφερε.

Είπε εξάλλου πως «η ασθένεια aids είναι ένα νόσημα το οποίο είναι δηλωτέο και πως «βάσει νομοθεσίας οποιοσδήποτε γιατρός διαγιγνώσκει ότι ένας πάσχει από αυτή την ασθένεια πρέπει να τη δηλώσει στο Υπουργείο Υγείας. Από τα επίσημα αυτά στατιστικά στοιχεία έχω πληροφορηθεί πολύ πρωί σήμερα ότι ένα μόνο περιστατικά είχαμε τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε.

Θεώρησα τότε υποχρέωσή μου, ανέφερε, «να επικοινωνήσω με τον Υπουργό Παιδείας για να δώσω τη σωστή αυτή πληροφορία γιατί όλα αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να δηλώνονται σε εμάς», σημείωσε.

Ερωτηθείσα αν δεν μας ανησυχεί το γεγονός πως υπάρχουν περιστατικά ατόμων με aids που δεν διαγιγνώσκονται στην Κύπρο αλλά ζουν στο νησί, η κ. Αγρότου είπε πως μας ανησυχεί.

Πρόσθεσε πως «με την κ. Μιχαηλίδου, η οποία έχει κάποιους τρόπους, όπως διαφάνηκε από τη σημερινή επικοινωνία που είχα μαζί της, να εντοπίζει αυτά τα άτομα, θα στήσουμε μια επικοινωνία μαζί της για να βοηθηθούμε, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσει το Υπουργείο Υγείας να γνωρίζει αυτά τα άτομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα