Επιστολή Βενιζέλου στο Λαβρόφ για τα 185 χρόνια ελληνο- ρωσικών σχέσεων

19:40 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τους μακραίωνους και βαθιούς δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία, τόνισε σε επιστολή του ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.

«Οι

μακραίωνοι και βαθείς δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης που συνδέουν τους δύο λαούς μας αποτελούν την ισχυρή βάση, επί της οποίας σφυρηλατήθηκαν οι πολυσχιδείς σχέσεις συνεργασίας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, μεταξύ των δύο χωρών μας και δημιούργησαν μια σχέση διαχρονικής πνευματικής και πολιτισμικής συγγένειας», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα και η Ρωσία είναι ομόδοξες χώρες, με πολλές κοινές πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες, με πολλές κοινές ιστορικές σελίδες δόξας αλλά και θυσιών».

Η επέτειος των 185 ετών από τη θέσπιση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, «δίδει τη δυνατότητα απολογισμού του παρελθόντος, αλλά και δυναμικού και παραγωγικού σχεδιασμού για το μέλλον. Σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις, είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε για την περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξή των σχέσεών μας, πάντοτε σε κλίμα εμπιστοσύνης, που αποτελεί σταθερό χαρακτηριστικό αυτών», ενώ όπως προσθέτει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις των δύο χωρών αναμένεται να διαδραματίσει, επίσης, το προγραμματιζόμενο για το 2016 Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα, το οποίο «θα παρέχει στις δύο χώρες και τους λαούς τους την ευκαιρία για καλύτερη γνωριμία και στενότερη συνεργασία σε ποικίλους τομείς, όπως αυτοί του πολιτισμού, του εμπορίου, της παιδείας, της οικονομίας, των ΜΜΕ και της τεχνολογίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος απευθύνει στον κ. Λαβρόφ ευχές «για την ευόδωση των προσδοκιών των δύο λαών μας για ειρήνη, ανάπτυξη και σταθερή πρόοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα