Νεκρός ο ύποπτος για το θάνατο 13 ατόμων στις ΗΠΑ

18:21 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 07.25 – 17/9/2013: Νεκρός ο ύποπτος για το θάνατο 13 ατόμων στις ΗΠΑ

Ο 34χρονος Άαρον Αλέξις, που αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος που άνοιξε πυρ με ένα ημι-αυτόματο όπλο σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους, ήταν πρώην έφεδρος παρασημοφορημένος πεζοναύτης, με συχνές εξάρσεις θυμού, που απομακρύνθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για αδιευκρίνιστους λόγους.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του είχε περάσει σχεδόν

τέσσερα χρόνια στις τάξεις του Ναυτικού ως έφεδρος από το Μάιο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2011. Ένας στρατιωτικός αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι η απομάκρυνση του Αλέξις από το Ναυτικό έγινε εξ αιτίας “μιας σειράς περιστατικών που συνδέονται με τη συμπεριφορά του”, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει το είδος των παραπτωμάτων και αν είχε αναγκαστεί τα επιστρέψει τα παράσημα. Ο Αλέξις το τελευταίο διάστημα είχε προσληφθεί από έναν υπεργολάβο της Hewlett – Packard για την “ανακαίνιση” του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από το intranet του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Hewlett – Packard.

Ο πανύψηλος Αφροαμερικανός με το ξυρισμένο κεφάλι μπήκε στο συγκρότημα γραφείων του Πολεμικού Ναυτικού με ειδική άδεια εισόδου που ανήκει σε άλλο μέλος του Πολεμικού Ναυτικού , σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post , αλλά δεν έγινε γνωστό αν η ταυτότητα είχε κλαπεί, ή εάν του είχε δοθεί οικειοθελώς από τον κάτοχό της. Αρκετές ώρες μετά την τραγωδία, το FBI εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον ύποπτο, του οποίου δημοσίευσε και τη φωτογραφία.

“Δεν υπάρχουν πληροφορίες και όσες έχουμε είναι ασήμαντες. Θέλουμε να μάθουμε τα πάντα σχετικά με τις πρόσφατες κινήσεις του “, δήλωσε ο Βάλερι Πάρλεβ, βοηθός διευθυντής του FBI.

Μετά την αναχώρηση από το Πολεμικό Ναυτικό, ο Αλέξις εργάστηκε μερικές φορές ως delivery boy σε ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο στo Φορτ Γουόρθ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν φίλοι και γνωστοί του. Έμαθε τη γλώσσα της Ταϊλάνδης μετέβη εκεί όπως και στην Ιαπωνία, και συμμετείχε σε βουδιστικές θρησκευτικές τελετές καθώς του άρεσε να διαλογίζεται. “Δεν ήταν ένας τύπος που μιλούσε για όπλα ή βίαια πράγματα”, κατέθεσε η Σάντι Γκουέρα πελάτης του εστιατορίου όπου εργάστηκε ο δράστης. “Ήταν πάντα πολύ ευγενικός με μένα “, όπως ανέφερε ο Σόμσακ Σρισάν, ο ιδιοκτήτης σπιτιού όπου είχε περάσει έξι έως οκτώ μήνες ο Αλέξις.

Ο Άαρον Αλέξις είχε άδεια οπλοφορίας, και το 2004 συνελήφθη στο Σιάτλ καθώς έριξε τρεις σφαίρες στα ελαστικά ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Ο ίδιος είπε τότε στην αστυνομία ότι το έκανε καθώς “ήταν θυμωμένος”, αλλά δεν θυμόταν τίποτε άλλο. Ήταν τότε που παραδέχτηκε ότι συμμετείχε ενεργά στην έρευνα στο χώρο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και είχε δηλώσει πώς εκείνα τα γεγονότα τον είχαν ταράξει. Ο πατέρας του είχε μιλήσει για τα προβλήματα του γιου του και την ανικανότητα ελέγχου του θυμού του, αναφέροντας ως κύρια αιτία διαταραχές μετα – τραυματικού στρες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια έκθεση της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στο Seattle.

Είδηση 21.46: “Τουλάχιστον 12″ νεκροί από το μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ

“Τουλάχιστον 12″ άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός άλλων τραυματίστηκε στο μακελειό το οποίο σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας Βίνσεντ Γκρέι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε προ ολίγου.

Ανάμεσα στους “πολλούς” τραυματίες είναι ένας αστυνομικός, δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λανίερ, ενώ πρόσθεσε ότι το κίνητρο του δράστη ή των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστο και ότι η αστυνομία αναζητεί άλλους δύο υπόπτους.

Είδηση:19:32 Νεκρός ένας εκ των δραστών στην Ουάσινγκτον

Ο ένας εκ των δραστών του επεισοδίου στο κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον είναι νεκρός, επιβεβαίωσε στο Reuters αξιωματούχος του Ναυτικού.

Οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για σύλληψη των δραστών που πιστεύεται ότι είναι τουλάχιστον δύο, από τα πυρά των οποίων τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, ενώ τα πρακτορεία κάνουν λόγο και για νεκρούς.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι τραυματίστηκαν πέντε πρόσωπα, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι συνολικά πυροβολήθηκαν δώδεκα άνθρωποι εκ των οποίων τέσσερις θανάσιμα.

Είδηση:18:19

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά που άνοιξαν πιθανότατα δύο δράστες σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον. Είδηση που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρεται σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς. Πριν από λίγο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα αξιωματούχο, μετέδωσαν ότι υπάρχουν “αρκετοί νεκροί”.

Οι αρχές τέθηκαν αμέσως σε συναγερμό και όπως μεταδίδεται, οι δράστες είναι μάλλον δύο. Το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί στη συνοικία Νέιβι Γιάρντ στο κτίριο στο οποίο εργοδοτούνται πέραν των 3,000 υπαλλήλων. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και δύο αστυνομικοί.

Η Αστυνομία και το FBI απέκοψαν δρόμους στην περιοχή, ενώ στη σκηνή υπερίπταται ελικόπτερο. Οι υπάλληλοι κλήθηκαν να εξεύρουν καταφύγιο σε ασφαλές σημείο ενώ και τα σχολεία στην περιοχή μένουν κλειστά.

Το κτίριο Νέϊβι Γιάρντ βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Ανακόστια, σε σημείο όχι πολύ μακριά από το Καπιτώλιο. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται και η κατοικία του επικεφαλής του Αμερικανικού Ναυτικού.

Σε ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα τηρείται συνεχώς ενήμερος για το συμβάν. Σε ανοικτή γραμμή με τις αστυνομικές αρχές βρίσκονται και ο ΥΠΑΜ της χώρας καθώς και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για μιάμιση ώρα στο αεροδρόμιο Reagan δεν εκτελούνταν αναχωρήσεις πτήσεων και οι αρχές προειδοποίησαν για σημαντικές καθυστερήσεις λόγω της κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα