Ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και μήνυμα Πούτιν προς Σαμαρά

19:22 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προσωπικό μήνυμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, μετέφερε η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο και οΑντώνης Σαμαράς απεύθυνε πρόσκληση στον κ. Πούτιν να επισκεφτεί την Ελλάδα, όπως διαρρέεται από πηγές προσκείμενες στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η κ. Ματβιένκο επαναδιατύπωσε προς τον κ. Σαμαρά

το ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και την αποφασιστικότητα της ρωσικής κυβέρνησης να στηρίξει το ενδιαφέρον αυτό.

Επίσης, φέρεται να γνωστοποίησε ότι η Gazprom θα συμμετάσχει και στο νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ και να εξέφρασε παράπονα για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στις ρωσικές προθέσεις να αποκτήσει η εταιρεία δραστηριότητα και στην Ελλάδα, αν και διατηρεί παρουσία σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Ματβιένκο ενημέρωσε ότι υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον και για την πώληση του ΟΣΕ και εξέφρασε την κατανόησή της για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και τις προσπάθειες που γίνονται.

Επίσης, φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ότι η επιστολή που είχε αποστείλει προς τον Ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν σχετικά με την τιμή του φυσικού αερίου λήφθηκε υπόψη και ότι έχουν, για το συγκεκριμένο θέμα, γίνει ήδη δύο γύροι συνομιλιών και θα ακολουθήσει και τρίτος κατά τον οποίο ευελπιστεί να επιτευχθεί συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα