Τουρκία: Το ΑΚΡ προσέλαβε 6 χιλ. υπαλλήλους για μέσα κοινωνικής δικτύωσης

19:22 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους προσέλαβε το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ΑΚΡ για να υποστηρίξει ένα μαζικό σχέδιο προβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δημιουργήσει την ομάδα των «social media».

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», περισσότερες από 900 επαρχιακές οργανώσεις του ΑΚΡ θα έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Περίπου 1000 θα προσληφθούν στην Κωνσταντινούπολη, 600 στην Άγκυρα και 400 στη Σμύρνη που είναι οι μεγαλύτερες τουρκικές πόλεις.

Το ΑΚΡ κινήθηκε ώστε να

μειώσει το χαμένο έδαφος μετά την ήττα του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί, όπου η οργάνωση γινόταν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από τις γνωστές ιστοσελίδες Twitter και Facebook. Τώρα το κυβερνών τουρκικό κόμμα θέλει να κάνει την πολιτική των hastags, όπως λέγονται οι ετικέτες που χρησιμοποιούνται στην κωδικοποιημένη γλώσσα των twitters και αλλού.

Η συχνότητα και η ένταση των διαδηλωτών για το πάρκο Γκεζί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν φθάσει σε ψηλά επίπεδα, σχολιάζει η εφημερίδα, που είχαν αναγκάσει τότε τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρέμβει προσωπικά, αποκαλώντας το twitter «απειλή» και αρχίζοντας εκστρατεία εναντίον της ιστοσελίδας.

Πολλοί διαδηλωτές είχαν συλληφθεί λόγω των αναρτήσεών τους και τις εκκλήσεις μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης για διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. Η εταιρεία facebook είχε παραδεχθεί ότι είχε δώσει πληροφόρηση στην τουρκική αστυνομία παρ’ ό,τι αρχικά το είχε αρνηθεί. Την ίδια πρακτική δεν ακολούθησε το twitter γιατί αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τους χρήστες στις τουρκικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα