Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ταξίμ

20:27 8/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 21.00: Δακρυγόνα στην Πλατεία Ταξίμ

Η τουρκική αστυνομία επενέβη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Πάρκο Γκεζί, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως είχε συμβεί και το βράδυ του Σαββάτου, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου, άνδρες των οποίων είχαν αποκλείσει το πάρκο από νωρίς το απόγευμα, έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να

απωθήσουν τους διαδηλωτές στην Ταξίμ και κοντινούς δρόμους.

Είδηση 20.26: Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ταξίμ

Η αστυνομία έκλεισε εκ νέου το Πάρκο Γκεζί στο Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης – τα σχέδια για την ανάπλαση του οποίου αποτέλεσαν την αφορμή που πυροδότησε ένα κύμα διαδηλώσεων εναντίον του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -, καθώς απόψε πραγματοποιείται νέα αντικυβερνητική συγκέντρωση.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο πάρκο και εμπόδισε άλλους να εισέλθουν, μετέδωσε ένας δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου.

Επίσης, δεν εξήγησε γιατί έκλεισε εκ νέου το πάρκο, που είχε ανοίξει ξανά για τους πολίτες το πρωί.

Το άνοιγμα του Πάρκου Γκεζί είχε ανακοινώσει ο Χουσείν Αβνί Μουτλού, ο οποίος την Κυριακή είχε απαγορεύσει μια συγκέντρωση εκεί με αποτέλεσμα η αστυνομία να απωθήσει κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εκατοντάδες ειρηνικούς διαδηλωτές.

Την συγκέντρωση κάλεσε η Πλατφόρμα Αλληλεγγύης Ταξίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα