Δηλώσεις Ν. Παπαδόπουλου για οικονομία και Μαρί

16:53 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν δεσμευόμαστε από τα μέτρα εξυγίανσης της κυπριακής οικονομίας, που παρουσίασε στο Γιούρογκρουπ ο Υπουργός Οικονομικών, αφού δεν προηγήθηκε διάλογος, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι θέλει να φέρει τον πολιτικό κόσμο προ τετελεσμένων.

«Είναι με έκπληξη που ακούσαμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών μετέβη στις Βρυξέλλες

στο Γιούρογκρουπ, για να παρουσιάσει τα μέτρα εξυγίανσης της κυπριακής οικονομίας» είπε, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση επέλεξε να κρατήσει όλη την υπόλοιπη ηγεσία στο σκοτάδι και να μην ενημερώσει όλα τα άλλα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, για τα μέτρα, για να θέσει όλο τον πολιτικό κόσμο και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις προ τετελεσμένων γιατί ενδεχομένως αυτά τα μέτρα που θα παρουσιάσουμε θα μας δεσμεύσουν», είπε σε δηλώσεις του στη Βουλή.

«Εμείς δηλώνουμε ότι δεν δεσμευόμαστε από τις δεσμεύσεις του Υπουργού Οικονομικών αφού δεν έχει προηγηθεί ο απαραίτητος διάλογος μαζί μας» είπε, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι προσωπική υπόθεση είτε του Υπουργού, είτε αυτής της Κυβέρνησης η διαβούλευση με τις Βρυξέλλες».

Συνέχισε λέγοντας πως εάν η Κυβέρνηση επιθυμεί τη στήριξη των κομμάτων στην προσπάθεια να πειστούν οι Ευρωπαίοι για την αποφασιστικότητα της κυπριακής πολιτείας να προχωρήσει σε εξυγίανση της οικονομίας, τότε περιμένουμε τον ελάχιστο σεβασμό και ενημέρωση εκ των προτέρων για μέτρα και δεσμεύσεις που κοινοποιούνται στην ΕΕ.

Παρά το ότι πριν αρκετές μέρες υποσχέθηκε η Κυβέρνηση ότι θα συγκληθεί ειδική διάσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για την οικονομία, αυτό δεν έγινε, είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «κάποιοι επέλεξαν να κωλυσιεργούν, να κρατούν μυστικά τα μέτρα και σήμερα φαίνεται ότι θέλουν να μας φέρουν προ τετελεσμένων».

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να αναστείλει την ποινική δίωξη του Συνταγματάρχη Γεωργιάδη για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, δήλωσε ότι ο κ. Γεωργιάδης επιβραβεύεται για την επιλογή του να μην καταθέσει ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής Πολυβίου, με το να μην είναι πλέον κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Κάλεσε το Γενικό Εισαγγελέα να εξηγήσει γιατί αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή της ποινικής δίωξης του μοναδικού κατηγορουμένου που από την πρώτη στιγμή είχε άμεση εμπλοκή στη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων, του μοναδικού κατηγορούμενου που απέφυγε να δώσει μαρτυρία κατά την ερευνητική διαδικασία ενώπιον της επιτροπής Πολυβίου και του μοναδικού που, κατά μαρτυρία άλλων, διατηρούσε επαφή με το Προεδρικό.

«Θεωρούμε ότι η επιβράβευση του κ. Γεωργιάδη για τη σιωπή που τήρησε σε εκείνη τη διαδικασία είναι ότι σήμερα δεν είναι πλέον κατηγορούμενος στην υπόθεση» είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι «το περί δικαίου αίσθημα του λαού έχει τρωθεί από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να αναλάβει τις δικές του ευθύνες μετά το πόρισμα Πολυβίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα