πΓΔΜ: Πρώτη καταδίκη για την υπόθεση της δολοφονίας 5 Σλαβομακεδόνων στις 12/4

16:51 22/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε, σήμερα, σε έξι χρόνια φυλάκιση έναν από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας πέντε Σλαβομακεδόνων σε λίμνη της περιοχής Σμίλκοβτσι, κοντά στα Σκόπια, στις 12 Απριλίου.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον Ιμπραχήμ Σεγιαντίνι για παράνομη οπλοκατοχή και όχι για άμεση συμμετοχή στο έγκλημα στο Σμίλκοβτσι.
Η αστυνομία, ύστερα από
επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων για τη δολοφονία στο Σμίλκοβτσι, ανακάλυψε στο σπίτι του Σεγιαντίνιν ένα αυτόματο όπλο, μία χειροβομβίδα, σφαίρες και μία στολή παραλλαγής.
Ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι αγόρασε τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι του από το Κόσοβο και ότι είχε σκοπό να τον μεταπωλήσει στην ΠΓΔΜ.
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, σε ευρεία επιχείρησή της, την Πρωτομαγιά, στα Σκόπια, για τον εντοπισμό υπόπτων σχετικά με έγκλημα στο Σμίλκοβτσι, συνέλαβε είκοσι άτομα, όλοι τους αλβανικής εθνικής καταγωγής.
Η αστυνομία έχει ισχυριστεί ότι οι συλληφθέντες είναι ακραίοι ισλαμιστές και σκοπό είχαν την αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ
Οι συλλήψεις εκείνες προκάλεσαν, το προηγούμενο διάστημα, τις έντονες διαμαρτυρίες Αλβανών πολιτών της ΠΓΔΜ, οι οποίοι πραγματοποίησαν μεγάλες συγκεντρώσεις στα Σκόπια, κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκαν και επεισόδια.
Ο Σεγιαντίνι είναι ο πρώτος που καταδικάζεται για την υπόθεση της δολοφονίας στο Σμίλκοβτσι.
Keywords
Τυχαία Θέματα