Δανός Υπουργός- Η Κύπρος θα είναι μια πλήρης προεδρία

16:33 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νικολάι Βάμεν δήλωσε ότι η Κύπρος θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της ως Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και είπε ότι η Δανία, ως δεύτερη του τρίο προεδρίας, θα είναι στη διάθεση της Κυπριακής Προεδρίας για οτιδήποτε χρειαστεί.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους σε δημοσιογραφική διάσκεψη που ακολούθησε του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας στις Βρυξέλλες, ο κ. Βάμεν είπε ότι η Δανία

και η Κύπρος χαίρουν πολύ καλών σχέσεων.

Ο Δανός Υπουργός, πλαισιούμενος από τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε και τον Τούρκο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, ρωτήθηκε από Τούρκο δημοσιογράφο για την “ε/κ προεδρία”, όπως την αποκάλεσε και για οικονομική βοήθεια που, όπως υποστήριξε, ζήτησε η Κύπρος για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της ως προεδρεύουσα χώρα.

Ο κ. Βάμεν τόνισε ότι η Προεδρία της Κύπρου θα είναι μια πλήρης υπό όλες τις απόψεις προεδρία και η Δανία θα συνεργάζεται με την Κυπριακή Προεδρία όπως η Κύπρος συνεργαζόταν με την Δανική Προεδρία.

Οι δηλώσεις που ακολούθησαν αφορούσαν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Συμβούλιο της ΕΕ και αφορά τη σταδιακή κατάργηση της έκδοσης θεωρήσεων για Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στο εσωτερικό της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα