Δίκη Χατζηκωστή: Η υπεράσπιση αγόρευσε για τη μη απόδειξη εκ πρώτης όψεως υπόθεσης

16:03 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για μη απόδειξη εκ πρώτης όψεως υπόθεσης συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία, για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, αφού επικαλέστηκε νομολογιακές αρχές, ανέφερε πως το όλο οικοδόμημα της υπόθεσης της κατηγορούσας Αρχής στηρίζεται στη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου, ενός συναυτουργού στο έγκλημα, βάσει δικής του ομολογίας, εναντίον του οποίου

δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη με εισήγηση της Αστυνομίας και απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

«Ενός μάρτυρα», πρόσθεσε ο κ. Πικής, «στον οποίο δόθηκε ασυλία ποινικής δίωξης για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης. Ο Χατζηγεωργίου έδωσε τρεις ψευδείς καταθέσεις στην αστυνομία, προτού ομολογήσει την ενοχή του στη δολοφονία και εμπλέξει τους κατηγορούμενους».

Επίσης, ο κ. Πικής υποστήριξε πως «έγινε συνειδητή προσπάθεια από τον Χατζηγεωργίου, από τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας Θωμά Ευθυμίου και τον Λοχία Παντελή Ιορδάνους, να πείσουν το Κακουργιοδικείο ότι η ομολογία Χατζηγεωργίου ήταν προϊόν καθαρής μεταμέλειας, ότι δεν τον ενδιέφερε αν θα διωκόταν και θα καταδικαζόταν και ότι η ασυλία ποινικής δίωξης για το στυγερό έγκλημα, για το οποίο ομολόγησε, του προσφέρθηκε από το κράτος χωρίς ο ίδιος ποτέ να το ζητήσει».

Η υπεράσπιση του 1ου κατηγορούμενου αναφέρθηκε και στους δύο μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι σύμφωνα με τον ισχυρισμό της αποτελούν κλειδί, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν αλλά και δεν προσφέρθηκαν από την κατηγορούσα Αρχή, δηλαδή τους Κούλλη Κοσιάρη και Πέτρο Πέτρου, άλλως Κερτίκη, οι μαρτυρίες των οποίων όπως υποστήριξε, ήταν άκρως σημαντικές για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών του Φάνου Χατζηγεωργίου.

Ο δικηγόρος του Αντρέα Γρηγορίου υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι η κατηγορούσα Αρχή δεν απέδειξε εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του πελάτη του και επομένως αυτός πρέπει να απαλλαγεί και να αθωωθεί από αυτό το στάδιο της διαδικασίας.

Ακολούθως, ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου ανέφερε ότι υιοθετεί πλήρως τα όσα ανέφερε στην αγόρευση του ο κ. Πικής και ζήτησε και αυτός με τη σειρά του την απαλλαγή και αθώωση του πελάτη του από αυτό το στάδιο της διαδικασίας.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης Ελενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού υποστήριξε πως δεν υπάρχει απολύτως καμιά μαρτυρία που να εμπλέκει ή να υπαινίσσεται ότι ο 2ος και ο 3ος κατηγορούμενος προσπάθησαν να βοηθήσουν τους δράστες της δολοφονίας πριν την εκτέλεση, κατά την εκτέλεση και μετά την εκτέλεσή της.

Ισχυρίστηκε ακόμα πως δεν υπάρχει ενώπιον του δικαστηρίου καμιά μαρτυρία που να αναφέρει ότι οι δυο αυτοί κατηγορούμενοι έλαβαν μέρος στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή.

Επιπλέον, ο κ. Κυπριανού υποστήριξε πως το πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα