Δίκη για το φόνο Χατζηκωστή: Συνεχίστηκε η αντεξέταση του Ευθυμίου

15:42 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα, στο πλαίσιο της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ”Δίας” Αντη Χατζηκωστή ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η αντεξέταση του επικεφαλή της ανακριτικής ομάδας Θωμά Ευθυμίου από τον Μιχάλη Πική, συνήγορο υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου.

Κατά τη σημερινή ακρόαση, η υπεράσπιση επιχείρησε να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των πληροφοριών που έδωσε στους ανακριτές για τον Ανδρέα Γρηγορίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, τις οποίες, σύμφωνα με τους ανακριτές,

ο Μαυρομιχάλης λάμβανε από τον Γιώργο Ζαβράντωνα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Γρηγορίου ανέφερε προς τον μάρτυρα ότι ο πελάτης του αμφισβητεί ότι ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και πρόσθεσε πως η υπεράσπιση επιθυμεί την αντεξέταση του Μαυρομιχάλη. Ο Θωμάς Ευθυμίου απάντησε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εδώ και καιρό είναι καταζητούμενος και σημείωσε πως, αν και εφόσον συλληφθεί, τότε η υπεράσπιση θα έχει την ευκαιρία να τον αντεξετάσει.

Ο Μιχάλης Πικής ρώτησε τον μάρτυρα αν μεταξύ των αδικημάτων για τα οποία καταζητείται ο Μαυρομιχάλης συμπεριλαμβάνεται και αυτό της απόπειρας δολοφονίας με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού κατά του Ανδρέα Γρηγορίου και του αδελφού του, Χάρη Γρηγορίου, με τον επικεφαλής της ομάδας των ανακριτών να απαντά καταφατικά.

Στη συνέχεια, η υπεράσπιση ρώτησε τον μάρτυρα κατά πόσο ο Μαυρομιχάλης είχε κάποιο λόγο να έδινε ψευδείς πληροφορίες για αυτήν την υπόθεση. Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι η Αστυνομία για κάθε έγκλημα προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες, προσθέτοντας ότι τις περισσότερες φορές οι πληροφορίες συλλέγονται από ανθρώπους του υποκόσμου. Διευκρίνισε ωστόσο πως οι πληροφορίες αυτές αντιμετωπίζονται επιφυλακτικά. ”Στη συγκεκριμένη περίπτωση”, πρόσθεσε, ”διαφάνηκε ότι κάποιες πληροφορίες ήταν σωστές και κάποιες λανθασμένες”.

Ανέφερε ωστόσο πως στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι, χωρίς τις πληροφορίες του Μαυρομιχάλη, η Αστυνομία ”ποτέ μα ποτέ” δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι ο Ανδρέας Γρηγορίου ή ο Φάνος Χατζηγεωργίου θα είχαν κάποιο λόγο να σκοτώσουν τον Αντη Χατζηκωστή και να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Ο συνήγορος του Ανδρέα Γρηγορίου ρώτησε τον κ. Ευθυμίου αν θυμόταν πόσες επαφές είχε ο ανακριτής Παντελής Ιορδάνους με τον Μαυρομιχάλη με αντικείμενο πληροφορίες για το φονικό όπλο. Οπως ανέφερε ο μάρτυρας, έγιναν δύο κατ’ ιδίαν επαφές μεταξύ Ιορδάνους και Μαυρομιχάλη, μια στο Αρχηγείο Αστυνομίας και μια στην οικία του Μαυρομιχάλη, απ’ εκεί και πέρα, όπως πρόσθεσε, οι επαφές ήταν τηλεφωνικές.

Ο Μιχάλης Πικής ρώτησε κατά πόσο υπάρχει ημερολόγιο ενέργειας της Αστυνομίας ή κάποιο άλλο γραπτό σημείωμα για τη δεύτερη συνάντηση, με τον μάρτυρα να απαντά ότι, καθώς επρόκειτο για συνάντηση η οποία δεν είχε επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα, ο ίδιος δεν νομίζει να υπάρχει κάτι καταγεγραμμένο.

Με βάση την απάντηση του μάρτυρα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Γρηγορίου ανέφερε ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα