ΠΕΟ και DEV-IS καλούν για συνέχιση προσπαθειών για το Κυπριακό

15:33 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της χώρας και του λαού παραμένει κορυφαία προτεραιότητα και επείγουσα ανάγκη, επεσήμαναν σήμερα η ΠΕΟ και η τ/κ συνδικαλιστική οργάνωση DEV-IS.

Μετά από συνάντηση μεταξύ του Εκτελεστικού Γραφείου της ΠΕΟ και της Εκτελεστικής Γραμματείας της DEV-IS την Πέμπτη στα γραφεία της ΠΕΟ,

ανεγνώσθη κοινό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο «η ΠΕΟ και η DEV-IS παραμένουν σταθερά δεσμευμένες στην προσπάθεια για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή διαλαμβάνεται στις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ».

«Λύση που να είναι σύμφωνη με τις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, να είναι στο πλαίσιο των συμφωνιών ανωτάτου επιπέδου μεταξύ των δυο κοινοτήτων, να σέβεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Οι δύο οργανώσεις εκφράζουν ακόμα τη στήριξη τους στη διαδικασία των συνομιλιών και καλούν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συνεχίσουν να εργάζονται, αξιοποιώντας τα μέχρι σήμερα συμφωνημένα σημεία και συγκλίσεις, ώστε να φτάσουν σε μια δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή λύση τόσο από τους Ελληνοκύπριους όσο και από τους Τουρκοκύπριους.

Προσδοκούν, προστίθεται, ότι αυτή διαδικασία θα ολοκληρωθεί το συντομότερο και θα οδηγήσει σε μια συμφωνημένη λύση που θα επανενώνει την Κύπρο και θα την καταστήσει ελεύθερη και ανεξάρτητη, κοινή πατρίδα όλων των Κυπρίων.

«Ο κυπριακός λαός, με τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση της χώρας μας, θα μπορεί να εργαστεί για καθολική πρόοδο σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας, στα πλαίσια μιας ενωμένης οικονομίας, με ένα ενιαίο σύστημα εργασιακών σχέσεων και ενιαίων συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Κατά τη συνάντηση έγινε ακόμα ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος κοινών δραστηριοτήτων, το οποίο συμφώνησαν το 2011 οι δύο οργανώσεις, και συναποφασίστηκαν τα πλαίσια του κοινού προγράμματος δραστηριοτήτων για το 2012.

Οπως αναφέρθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση, οι δύο οργανώσεις εκτίμησαν ότι κατά το 2011 αναπτύχθηκε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με πολλές δράσεις.

Είπε ότι ξεχώρισαν η κινητοποίηση εργαζομένων που έγινε στα πλαίσια της 3ης Οκτωβρίου, παγκόσμιας μέρας δράσης των εργαζομένων που καλεί η ΠΣΟ, το Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης και Επανένωσης στις 7 Οκτωβρίου, που έγινε από κοινού με τη δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης, το δικοινοτικό διήμερο γυναικών, και η συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς της ελληνικής χαλυβουργίας, που έγινε με τη συνεργασία της ΠΕΟ και όλων των τ/κ συνδικαλιστικών οργανώσεων μελών της ΠΣΟ.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το 2012, το οποίο θα αναπτυχθεί και στις δύο πλευρές, θα περιλαμβάνει συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συνδικαλιστών σε συνελεύσεις εργαζομένων σε χώρους εργασίας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη μνήμη των Καβάζογλου κ

Keywords
Τυχαία Θέματα