Διαρροή 2 τόνων καυσίμων στα ανοικτά των κατεχόμενων Γαστριών

21:54 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δύο περίπου τόνοι καυσίμων έχουν χυθεί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των κατεχόμενων Γαστριών, λόγω διαρροής από πλοίο που τα μετέφερε.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα “Κίπρις Ποστασί”, η διαρροή άρχισε χθες το βράδυ και μόλις σήμερα στις 09:30 άρχισαν να γίνονται προσπάθειες να την σταματήσουν. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το πλοίο ανήκει στην τουρκική εταιρεία Αλτινμπάς (Altınbaş) και μετέφερε μαζούτ και είδος καυσίμων. Ειδική ομάδα, γράφει, προβαίνει σε «απολύμανση» της περιοχής. Η οσμή των καυσίμων, όμως, σημειώνει η εφημερίδα, λόγω της καθυστέρησης στην αντιμετώπιση του περιστατικού, έφθασε μέχρι τα χωριά στην ξηρά.

Η διαρροή σταμάτησε αφού χύθηκαν στη θάλασσα δύο τόνοι υγρών καυσίμων. Σε ανακοίνωσή της στα κατεχόμενα, η πρωτοβουλία «Όχι στις αποθήκες πετρελαιοειδών» στα Γαστριά αναφέρει πως το ατύχημα είναι μια προειδοποίηση για την προσπάθεια της «κυβέρνησης» να προχωρήσει στην κατασκευή των αποθηκών. Εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας, ο Ντογάν Σαχίρ, επέκρινε το γεγονός ότι οι «αρχές» έμαθαν για το ατύχημα 12 ώρες μετά και άρχισαν προσπάθειες αντιμετώπισης, σημειώνοντας ότι αυτός που προκάλεσε το ατύχημα δεν ειδοποίησε εγκαίρως τις «αρχές» και αυτό δείχνει πόσο «μη ευαίσθητοι είναι».

Keywords
Τυχαία Θέματα