Εξελέγη νέος Πάπας

20:56 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άσπρος καπνός βγήκε πριν από λίγο από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα.

Ο 266ος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει εκλεγεί στην τέταρτη ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα. Το όνομα του νέου Ποντίφικα αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγο από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, η καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα έβγαλε μαύρο καπνό..

Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στην δημόσια τηλεόραση RAI υπάρχουν πολλές πιθανότητες

ο νέος πάπας να είναι ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα, 72 ετών. Διέρρεε η πληροφορία ότι είχε ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 55 σε σύνολο 77 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή νέου Πάπα. Αν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, θα είναι ο πρώτος Ιταλός ποντίφικας μετά από 35 χρόνια.

Σήμερα όμως αναλυτές τονίζουν ότι η πορεία του προς το παπικό αξίωμα μπορεί να έχει αμφισβητηθεί από εκλέκτορες που τον θεωρούν υπερβολικά «πολιτικοποιημένο», λόγω της παρελθούσας συμμετοχής του στην ιταλική εκκλησιαστική οργάνωση «Comunione e Liberazione».

Ο αντίπαλός του Οντίγιο Σέρερ, 64 ετών, παρά την τεράστια απόσταση της πατρίδας του από την Ρώμη —λένε σχολιαστές—υποστηρίζεται από μεγάλο μέρος του εσωτερικού διοικητικού μηχανισμού του Βατικανού, τον οποίο εξάλλου γνωρίζει καλά: είναι μέλος της επιτροπής ελέγχου της τράπεζας της Αγίας Έδρας, της Ior.

Ένα «αουτσάιντερ» είναι ο Μεξικανός Φρανσίσκο Ρόβλες Ορτέγα, 64 ετών. Είναι αρχιεπίσκοπος στην Γκουανταλαχάρα και φαίνεται πως άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στις συναναστροφές του εδώ στην Ρώμη πριν αρχίσει το κογκλάβιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα