Σε Ε/κ και διεθνή κοινότητα μεταθέτει την ευθύνη λύσης ο Μπαγίς

20:11 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Τουρκία και οι Τ/κ ήταν πάντοτε υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Τούρκος Υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς λέγοντας πως ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ψήφισε ναι στο σχέδιο Ανάν και με θάρρος έδειξε την στήριξή του σε μια διευθέτηση στο Κυπριακό.

«Ελπίζουμε ότι η νέα του θέση θα φανεί κατά

πόσο στηρίζει την προηγούμενη συμφιλιωτική του στάση ή θα την επισκιάσει». Πρόσθεσε ότι καμιά χώρα δεν γνωρίζει τον πόνο του νησιού όπως αυτοί. «Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιδιώξουμε την ειρήνη και την ενότητα χωρίς την ανάμειξη ξένων δυνάμεων». Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι ενώ το ψευδοκράτος έχει «αποδείξει» την ύπαρξή του ως «κράτος», η ε/κ πλευρά, απειλούμενη με χρεοκοπία, πληρώνει το τίμημα του αδιεξόδου.

Το ψευδοκράτος, συνέχισε ο Μπαγίς, έχει αποδείξει την ύπαρξή του σαν «κράτος», ενώ η «ε/κ διοίκηση» – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – εκπροσωπεί ένα μέρος του νησιού που είναι αντιμέτωπο με την χρεοκοπία και την οικονομική κρίση και πληρώνει το τίμημα του πολιτικού αδιεξόδου. «Πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Μέρκελ και Σρέντερ έχουν αποδεχθεί ότι ήταν λάθος η ένταξη στην ΕΕ της ε/κ διοίκησης, χωρίς την επίλυση του Κυπριακού. Ακόμα και στους διαδρόμους των Βρυξελλών έχουν αρχίσει οι άνθρωποι να αναρωτιούνται πώς έγινε ένα τέτοιο λάθος. Όπως είπαμε και πριν, είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το παρελθόν για να διευθετήσουμε το Κυπριακό».

Η διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, δεν είναι ένα όνειρο αρκεί οι Ε/κ και η διεθνής κοινότητα να δείξουν την θέλησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα