Δεκαεννιά νεκροί από έκρηξη αερόστατου στο Λούξορ της Αιγύπτου

13:28 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τουλάχιστον 19 τουρίστες, από την Ασία και την Ευρώπη, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα έκρηξης σε αερόστατο, την Τρίτη, στο Λούξορ, της Αιγύπτου, σύμφωνα με πηγές.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το αερόστατο που εκτελούσε πτήση με 21 επιβάτες, πετούσε στα 300 μέτρα όταν ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα τη συντριβή του στο έδαφος, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Υπάλληλος της υπεύθυνης για το αερόστατο εταιρείας, Sky Cruise,

ανέφερε ότι ο πιλότος και ένας από τους επιβάτες επέζησαν πηδώντας από το καλάθι πριν τη συντριβή του στο έδαφος. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες ως προς τον συνολικό αριθμό των νεκρών και τις εθνικότητες αυτών που σκοτώθηκαν.

Αιγύπτιος αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι σκοτώθηκαν 19 τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων 9 από το Χονγκ Κονγκ, 5 από την Ιαπωνία, 3 από τη Βρετανία, 2 από τη Γαλλία και 1 από την Ουγγαρία.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι έχουν πεθάνει 14 άτομα και ότι αγνοείται η τύχη τεσσάρων. Πρόσθεσε ότι τρία άτομα επέζησαν, αλλά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συντριβής, συμπεριλαμβανομένων δύο Βρετανών και ενός Αιγύπτιου.

Το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι αναφέρει ότι οι Βρετανοί βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση», ότι ένας εξ αυτών υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, αξιωματούχοι ασφαλείας αναφέρουν ότι και οι τρεις Βρετανοί επιβαίνοντες στο αερόστατο είναι νεκροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα