Δεν συνεχάρη ακόμη τον Κιουτσιούκ ο Έρογλου

12:01 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Από την Κυριακή που πραγματοποιήθηκε το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ και επανεκλέγηκε πρόεδρος ο Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο Τ/κ ηγέτης και πρώην πρόεδρος του ίδιου κόμματος, Ντερβίς Έρογλου δεν τον συνεχάρη, γράφει η ηλεκτρονική εφημερίδα Κίπρις Ποστασί.

Όπως αναφέρει, σχολιάζεται επίσης ότι ο κ. Έρογλου δεν έκανε ακόμη καμία δήλωση ή σχόλιο σχετικά με το αποτέλεσμα. Σημειώνεται δε ότι τον κ.

Κιουτσιούκ συνεχάρησαν εκτός από οργανώσεις και θεσμοί στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Μπεσίρ Αταλάι.

Η Κίπρις Ποστασί υπενθυμίζει ότι ο κ. Έρογλου είχε στηρίξει πριν το συνέδριο την υποψηφιότητα Αχμέτ Κασίφ που έχασε και τώρα αναμένεται με ενδιαφέρον το σχόλιο που θα κάνει για το αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ στο πρωτοσέλιδό της η Αφρίκα γράφει ότι το αφεντικό στο ΚΕΕ είναι πλέον το ΑΚΡ το οποίο δεν θέλει στο «κυβερνών» κόμμα τους υποστηρικτές του Ντερβίς Έρογλου και γι’ αυτό έδωσε εντολή να χάσει τις εκλογές ο Αχμέτ Κασίφ ώστε να μην ξαναείναι υποψήφιος σε επικείμενες εκλογές. Η Αφρίκα θεωρεί ότι η πρώτη εκλογική μάχη για το ΚΕΕ μετά την επανεκλογή Κιουτσιούκ, που θα είναι οι «πρόωρες εκλογές» στις 7 Απριλίου στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας, θα είναι σίγουρα ήττα για τον υποψήφιο του κόμματος. Θεωρεί επίσης ότι στις «βουλευτικές» και «τοπικές» εκλογές του χρόνου το ΚΕΕ, χωρίς τον Έρογλου, δεν θα είναι πρώτο κόμμα. Γράφει τέλος ότι ακόμη δεν είναι βέβαιο εάν ο Αχμέτ Κασίφ και η ομάδα που τον στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές θα μείνουν ή θα φύγουν από το ΚΕΕ.

Πάντως, ο ίδιος ο Κασίφ δήλωσε στην Κίπρις σήμερα πως δεν είναι για την διάλυση αλλά την ενότητα του ΚΕΕ που θα δουλέψουν. Η εφημερίδα γράφει πως Κασίφ και Κιουτσιούκ είχαν χθες στην ψευδοβουλή έναν «ζεστό διάλογο». Σημειώνεται δε πως 9 «βουλευτές» από την ομάδα του ΚΕΕ είναι υποστηρικτές του Αχμέτ Κασίφ. Το καθήκον που μας ανέθεσε ο «λαός» θα το φέρουμε εις πέρας, δήλωσε ο κ. Κασίφ, ενώ ο «βουλευτής» της κατεχόμενης Κερύνειας του ΚΕΕ, Μεχμέτ Τατζέρ που ανήκει στην «ομάδα Κασίφ» είπε πως ο τερματισμός της έντασης στο κόμμα εξαρτάται από τον Ιρσέν Κιουτσιούκ, προσθέτοντας ότι εάν γίνουν τα πρέποντα βήματα το ζήτημα θα τελιώσει και θ’ ανοίξει ο δρόμος για «πρόωρες εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιουτσιούκ, Έρογλου,kioutsiouk, eroglou