Επαφές Διοικητή ΚΤΚ με πιθανούς τραπεζικούς επενδυτές στο Λονδίνο

11:25 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντικές επαφές που αφορούν τις κυπριακές τράπεζες πραγματοποιεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης στο Λονδίνο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου πραγματοποιεί προκαταρτικές επαφές με πιθανούς

επενδυτές για τις κυπριακές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών για τα επόμενα τρία χρόνια, με βάση την τελική έκθεση του οίκου Pimco, ανέρχονται στα €5,98 δισεκατομμύρια στο βασικό σενάριο και στα €8,86 δις με βάση το ακραίο σενάριο.

Με βάση την καταρχήν συμφωνία Τρόικας και ΚΤΚ για το χρηματοπιστωτικό τομέα, αφού δοθεί το ποσό ανακεφαλαιοποίησης, οι τράπεζες θα πρέπει να υποβάλουν η κάθε μια χωριστά στην ΚΤΚ σχέδια αναδιάρθρωσης. Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Τράπεζα, η οποία έχει κρατικοποιηθεί, θα πρέπει να καταθέσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της μέχρι τα μέσα Μαρτίου και οι υπόλοιπες τράπεζες μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών θα τύχουν έγκρισης από την ΚΤΚ, το Υπουργείο Οικονομικών, την Τρόικα και τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά την κατάρτιση των σχεδίων αναδιάρθρωσης, οι τράπεζες θα πρέπει να λάβουν υπόψη, μεταξύ άλλων, τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψουν το κεφαλαιακό τους έλλειμμα και τι μέτρα θα λάβουν τα επόμενα τρία χρόνια είτε με απομόχλευση είτε με πώληση στοιχείων ενεργητικού είτε με άλλα μέτρα, προκειμένου να αντλήσουν τα κεφάλαια που χρειάζονται, κατά προτίμηση από τον ιδιωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα