Πραγματοποιείται το 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο για το 2013

11:25 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με διοργανωτές το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την Εταιρεία Δημοσιότητας, Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων fmw financial media way, πραγματοποιείται το 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο για το 2013, κατά το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο ξενοδοχείο Χίλτον της Λευκωσίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ

ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωσήφ Ιωσήφ, της συν-διοργανώτριας Εταιρείας Δημοσιότητας, Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων, η επίσημη εξαγγελία με περισσότερες λεπτομέρειες για το Συμπόσιο θα γίνει αύριο, στις 12:00 το μεσημέρι, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο κτίριο του ΚΕΒΕ, στη Λευκωσία, όπου θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών του Συμποσίου, όπως το ΚΕΒΕ, η Τράπεζα Κύπρου, η ΚΡΕΤΥΚ, η ΡΑΕΚ, η ΔΕΠΑ, οι Κυπριακές Αερογραμμές και άλλοι.

Κατά τη διάσκεψη, οι οργανωτές του Συμποσίου θα ανακοινώσουν τόσο το πρόγραμμα όσο και τους ομιλητές και, ταυτοχρόνως, θα αναπτύξουν τους σκοπούς του Συμποσίου και θα παρουσιάσουν τη θεματογραφία που αυτό θα καλύψει.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, δήλωσε ο κ. Ιωσήφ, θα περιλαμβάνει επίσημο δείπνο με ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ κατά τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιασθεί το τεχνοκρατικό μέρος του Συμποσίου, του οποίου τίτλος είναι “Οι Ενεργειακοί Πόροι της Κύπρου και τα Νέα Δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Το Συμπόσιο θα καλύψει την ενεργειακή στρατηγική στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, την αγορά ηλεκτρισμού και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ειδικότερα, κατά το 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο θα αναλυθεί και θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας και αναμένεται ότι το πλήρες πρόγραμμα, με τους ομιλητές κατά ενότητα καθώς τους χορηγούς του, θα ανακοινωθεί αύριο στη δημοσιογραφική διάσκεψη.

Στις θεματικές ενότητες του Συμποσίου περιλαμβάνονται η νέα ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Πολιτικής για το 2020, οι έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, το νέο
ενεργειακό μείγμα και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή.

Θα υπάρξει, επίσης, παρουσίαση των νέων εταιρειών που εξασφάλισαν άδεια για έρευνες σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, στοιχεία για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη συμπαραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο Συμπόσιο, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα παρευρεθούν και
θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι Αρχηγοί την κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου, Υπουργοί από την Κύπρο και την Ελλάδα, εκπρόσωποι κρατικών και ημικρατικών οργανισμών των δύο χωρών και εταιρειών ενέργειας του εξωτερικού, ακαδημαϊκοί στα θέματα ενέργειας και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του τομέα της ενέργειας.

Συνολικώς, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωσήφ, στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν και θα ομιλήσουν τριάντα περίπου ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα και θα καλύψουν όλο το φάσμα των ενεργειακών πόρων και εφαρμογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πραγματοποιείται, 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο, 2013,pragmatopoieitai, 2o energeiako sybosio, 2013