Η Ι. Παναγιώτου προτάθηκε από τον Ν. Αναστασιάδη στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος

12:54 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέσω του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, θέση η οποία προτάθηκε από το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην Ιωάννα Παναγιώτου, θα συμμετέχουν οι Οικολόγοι στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως δήλωσε η κ. Παναγιώτου μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ. Αναστασιάδη στα γραφεία του ΔΗΣΥ, σήμερα συζητήθηκε η υλοποίηση του περιβαλλοντικού του προγράμματος, στο οποίο το Κίνημα Οικολόγων συμμετείχε με θέσεις και απόψεις.

«Έχουμε τη δέσμευση του Προέδρου ότι θα αρχίσουμε από τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου

Περιβάλλοντος και τη δημιουργία του Πράσινου Ταμείου Ανάπτυξης, και με αυτό κάνουμε αρχή σε αυτή τη συνεργασία που για εμάς είναι ουσίας, είναι το ύψιστο, για να μπορέσουμε να συμβάλουμε στα θέματα του περιβάλλοντος και κυρίως της πράσινης ανάπτυξης που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας εν καιρώ ανεργίας», δήλωσε.

Ερωτηθείσα αν οι Οικολόγοι θα συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η κ. Παναγιώτου ανέφερε πως το Κίνημα θα συμμετέχει μέσα από το θεσμό του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Σε ερώτηση αν τέθηκε το θέμα των Υφυπουργείων και αν ζητήθηκε η στήριξη εκ μέρους του νέου Προέδρου στο θέμα αυτό, η κ. Παναγιώτου είπε πως δεν έχει συζητηθεί θέμα Υφυπουργείων και Υπουργείων. «Η ατζέντα ήταν συγκεκριμένη και αφορούσε τη βοήθεια από την πλευρά του Κινήματος στην υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος», είπε.

Ερωτηθείσα για το όνομα του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η ΓΓ των Οικολόγων είπε πως υπήρξε πρόταση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς το πρόσωπο, το οποίο κατέχει και το ύψιστο αξίωμα στο Κίνημα Οικολόγων».

Κληθείσα να πει αν έχει αποδεχτεί τη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η κ. Παναγιώτου είπε πως θα το μεταφέρει στην Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος. «Αλλά, είναι τιμητικό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα