Η πιο ώριμη ηλικία

Η δημιουργική σκέψη, η καινοτομία και οι δεξιότητες δεν είναι έμφυτες στον άνθρωπο. Εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Αποκτούνται με τη μελέτη, την πρακτική εξάσκηση, την εμπειρία. Παιδεύοντας το μυαλό και εξασκώντας τις θεωρίες ο άνθρωπος επιτυγχάνει την πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής του. Τις προσωπικές σχέσεις, την επαγγελματική σταδιοδρομία, την πορεία του μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων. Στατιστικά η πιο ώριμη ηλικία, για άντρες και γυναίκες, είναι αυτή γύρω από τα 40 χρόνια ζωής. Με μικρότερη ή μεγαλύτερη απόκλιση και με εξαιρέσεις όπως ήδη προανέφερα.

Σε αυτή την ηλικία

ο καθένας έχει αποκομίσει τις εμπειρίες του από τις συναναστροφές του και τον περίγυρό του. Έχει σχηματίσει τη δική του άποψη για το περιβάλλον του, συνήθως έχει δημιουργήσει ή όχι οικογένεια και έχει θέσει τους στόχους του στη ζωή. Με διακεκριμένες τις αξίες και τα ιδανικά του έχει θέσει τις προτεραιότητές του. Έχει κατασταλάξει στα πρέπει και τα θέλω του. Εκείνη είναι και η ασφαλέστερη περίοδος να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Να πάρει ένα ρίσκο περιορίζοντας όσο το δυνατόν, τα περιθώρια αποτυχίας, βασισμένος σε μια σειρά από γεγονότα. Η αξιολόγηση και η συνεκτίμηση όλων των δεδομένων, παράλληλα με τυχόν αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος, δίνουν τη δυνατότητα για μια ακόμη, πολλές φορές την τελευταία, ενέργεια με σκοπό το επιδιωκόμενο άλμα στη ζωή.

Η δημιουργική διάθεση μπορεί να κρατάει χρόνια σε έναν άνθρωπο όμως με την πάροδο του χρόνου χάνεται η ευκαιρία αξιοποίησής της. Ένας σαραντάρης, κακά τα ψέματα, έχει όλες τις φυσικές δυνάμεις και το ψυχολογικό αβαντάζ να αναπτύξει δημιουργική δραστηριότητα. Αν έχει φροντίσει να αποκτήσει και ένα μορφωτικό υπόβαθρο ικανό να υποστηρίξει τις αποφάσεις και τα βήματά του, ο δρόμος θα είναι πιο βατός. Χωρίς αυτό να αποτελεί θέσβατο. Άλλωστε συνηθίζεται να λέγεται ότι η ίδια η ζωή «ψήνει» τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Έρχονται όμως κάποιες στιγμές που οι τυπικές γνώσεις αποτελούν σημαντικό εφόδιο. Ένα μορφωμένο και καταρτισμένο άτομο, έχοντας μια μικρή σχετικά εμπειρία, δεν μπορεί εύκολα να ξεγελαστεί. Αντιλαμβάνεται καλύτερα τα γεγονότα, ερμηνεύει συμπεριφορές, αναλύει καταστάσεις και δεδομένα, λαμβάνει πετυχημένες αποφάσεις.

Άνδρας ή γυναίκα, παντρεμένος, ελεύθερος ή χωρισμένος, ο καθένας στην ηλικία γύρω από τα 40, μαζεύει γύρω του όλες τις προϋποθέσεις για μια επιλογή που θα του αλλάξει τη ζωή. Η συσσωρευμένη ενέργεια, το πάθος, που δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί, το απωθημένο, μέσα του, και η ευκαιρία που δικαιωματικά του αναλογεί (τουλάχιστον μία στον καθένα μας) είναι ικανά να τον εκτοξεύσουν. Η επιτυχία δεν κρύβεται απαραίτητα μόνο στα χρήματα. Υπάρχουν πολλά, ακόμα, σημαντικότερα επιτεύγματα στην πορεία ενός ανθρώπου. Εξαρτάται τι κριτήρια βάζει ο καθένας ώστε να θεωρείται πετυχημένος και ευτυχισμένος.

Keywords
Αναζητήσεις
αντρασ ανω των 40 χωρισμενοσ, ηλικια που κατασταλαζει ο αντρας
Τυχαία Θέματα