Αύριο απολογούνται στην Αθήνα οι συλληφθέντες για το πενταπλό φονικό στην Α. Νάπα

16:42 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στις φυλακές του Κορυδαλλού θα παραμείνουν μέχρι να εξεταστεί από αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το αίτημα έκδοσής τους που έχουν υποβάλλει οι κυπριακές αρχές, οι δύο φερόμενοι ως δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης πέντε ανθρώπων –φρουρών ασφαλείας Κύπριου επιχειρηματία- μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στην Αγία Νάπα στην Κύπρο στις 23 Ιουνίου. Οι δύο συνελήφθησαν με την εκτέλεση διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος τους και

αναμένεται να απολογηθούν αύριο Πέμπτη.

Κατά την πρώτη τους εμφάνιση στον Εισαγγελέα, οι δύο, ένας 41χρονος και ένας 29χρονος, υποστήριξαν ότι διώκονται λόγω των πολιτικών τους απόψεων, καθώς ανήκουν στον ευρύτερα λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν την Αστυνομία, αφού ο 41χρονος έχει συλληφθεί από τη γερμανική αστυνομία για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων με αφορμή την πραγματοποίηση της συνόδου G8, έχει συλληφθεί στην Ελλάδα για εμπλοκή σε κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική και προφυλακίστηκε για αυτό – η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια- ενώ έχει προσαχθεί αλλά αφεθεί ελεύθερος και ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο δεύτερος συλληφθείς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια και έχει ανακριθεί και από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, χωρίς να είναι, όμως, γνωστό το γιατί.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, η σύλληψη των δύο δεν αποκλείεται να συνδέεται, έστω και έμμεσα, με το κύμα συλλήψεων ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που έγινε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση κ.λπ. Οι συλληφθέντες αναμένεται αύριο Πέμπτη να απολογηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα