Υποσχόμενο αντρικό αντισυλληπτικό σε μορφή γέλης

16:03 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια υποσχόμενη γέλη, αντρικό αντισυλληπτικό, μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει εναλλακτική μέθοδο οικογενειακού προγραμματισμού για τα ζευγάρια, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Η ερευνήτρια Dr. Christina Wang, του UCLA Medical Center, δήλωσε ότι μέχρι τώρα η ευθύνη για την αντισύλληψη, παραδοσιακά ήταν θέμα της γυναίκας. Με τις νέες μεθόδους αντισύλληψης για τους άντρες, η ευθύνη θα μοιραστεί. Ενώ η γέλη έχει μεγάλη δυνατότητα και λίγες παρενέργειες, απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

Η νέα

γέλη περιέχει τεστοστερόνη και μια προγεστίνη που ονομάζεται Nesterone. Η προγεστίνη είναι συνθετική ορμόνη που μιμείται τη γυναικεία ορμόνη προγεστερόνη και έχει βρεθεί ότι αυξάνει την αντισυλληπτική αποτελεσματικότητα της τεστοστερόνης στους άντρες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 99 άντρες. Δόθηκε στο ένα τρίτο αυτών γέλη που περιείχε τεστοστερόνη και εικονικό φάρμακο για 6 μήνες, ενώ στα υπόλοιπα δυο τρίτα δόθηκε γέλη με τεστοστερόνη και 8 ή 12 mg Nestosterone. Mono 56 άντρες συμπλήρωσαν τουλάχιστον 20 εβδομάδες του πρωτοκόλλου θεραπείας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άντρες που λαμβάνουν τη νέα γέλη, κατά 88 έως 89% πέτυχαν συγκέντρωση σπέρματος λιγότερη από 1 εκατομμύριο σπερματοζωάρια ανά μιλιλίτρο, ενώ μόνο το 23% των αντρών με τεστοστερόνη-πλασέμπο έφτασε στο συγκεκριμένο επίπεδο. Ανάλογα με τη δοσολογία υπήρξε παντελής έλλειψη σπερματοζωαρίων στο 69 έως 70% των αντρών που έλαβαν τη νέα γέλη σε σύγκριση με ποσοστό 23% των αντρών στην ομάδα ελέγχου,

Σε σύγκριση με άλλα αντρικά αντισυλληπτικά, η Nestorone δεν προκαλεί ανδρογενετικές παρενέργειες όπως ακμή και αλλαγές στη χοληστερόλη. Η έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέδριο ενδοκρινολογίας την τρέχουσα εβδομάδα και τα ευρήματα θεωρούνται προκαταρκτικά.

Η Wang δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η τεστοστερόνη και η Nestorone εφαρμόζονται στο δέρμα μαζί για να παράσχουν επαρκή ποσότητα ορμονών που καταστέλλουν την παραγωγή σπέρματος. Οι άντρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γέλη στο σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα