Ανησυχία Ενωσης Καταναλωτών για το “τεχνητό πρόβλημα έλλειψης γάλακτος”

19:07 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) παρακολουθεί με πολλή ανησυχία και συνάμα αγανάκτηση την προσπάθεια της ηγεσίας της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ) να εκβιάσει την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), με σκοπό να την αποτρέψει να διαδραματίσει τον ρόλο της, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΚΠΟΙΖΩ.

Οπως σημειώνεται, η εξαγγελθείσα δήθεν έλλειψη γάλακτος δεν τεκμηριώνεται από τα αντικειμενικά στοιχεία που έδωσε η ΕΠΑ, γι’ αυτό και θεωρούμε τη στάση της ΠΟΑ

αδικαιολόγητη, απαράδεχτη, αθέμιτη και στρέφεται κατά του μόνου Θεσμού στον τόπο από τον οποίον οι καταναλωτές περιμένουν στήριξη.

Η Ενωση αναφέρει πως έμμεσα η συμπεριφορά αυτή της ΠΟΑ στρέφεται κατά του ανταγωνισμού και κατά των καταναλωτών αφού προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητό πρόβλημα έλλειψης γάλακτος και να χειραγωγήσει τον ανταγωνισμό στη μόνη χώρα της ΕΕ όπου δεν υπάρχει νομολογία σύμφωνα με τους Περί Ανταγωνισμού Κανόνες της ΕΕ, αφού ούτε μία υπόθεση δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα από τα λεγόμενα του προέδρου της ΠΟΑ, η ΠΕΚΠΟΙΖΩ διαβλέπει και προσπάθεια απειλής για νέες αυξήσεις στην τιμή του γάλακτος αφού έχει αναμίξει και την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών από την Επιτροπής Σιτηρών, προστίθεται.

“Εμείς δεν θέλουμε καμιά ανάμειξη στις οικονομικές διαφορές που υπάρχουν στο θέμα της εμπορίας του γάλακτος. Από την άλλη στο θέμα της τιμής των ζωοτροφών, αν ευσταθεί όπως τέθηκε, τασσόμαστε με τους αγελαδοτρόφους και κατά του μονοπωλίου της Επιτροπής Σιτηρών”, σημειώνεται.

Η Ενωση ζητά όπως η ΕΠΑ αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με σθένος όλες τις ενέργειες της που θα στρέφονται κατά της χειραγώγησης της αγοράς γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά και γενικά που θα αποβλέπουν στην καταπολέμηση των μονοπωλίων και των κάθε τύπου καρτέλ.

Καλούμε την ΠΟΑ να δείξει πνεύμα σύγχρονης επιχειρηματικής νοοτροπίας και αντίληψης και να συνεργαστεί αρμονικά και θετικά με την ΕΠΑ σε κάθε της προσπάθεια να εφαρμόσει την Περί Ανταγωνισμού Νομοθεσία. Παράλληλα καλούμε την ΕΠΑ και την Πρόεδρο της να μη δειλιάσει και να μη διστάσει να εφαρμόσει τους Περί Ανταγωνισμού Κανόνες και θα μας έχει μαζί της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα