Τον Ασαντ κατηγορεί ο Ερντογάν για την επίθεση του ΡΚΚ στο Χάκαρι

18:22 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασαντ κατηγόρησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση του ΡΚΚ στο Χάκαρι.

Σύμφωνα με την Μιλιέτ, στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον Αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Νετζντέτ Οζέλ για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της

Τουρκίας να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και αναφέρθηκε σε «ξένες χώρες που κινούν τα νήματα της τρομοκρατίας».

Επίσης, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι ΑΤV, ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε χώρες της περιοχής, που δεν κατονόμασε, αλλά και χώρες της Δύσης, που υποστηρίζουν το ΡΚΚ, στελέχη του οποίου – όπως είπε – υποστηριζόμενα από το καθεστώς Ασαντ επιχειρούν να διεισδύσουν στην Τουρκία.

«Το Καντίλ είναι μια από τις προβληματικότερες περιοχές. Δεν έστειλα τον Τούρκο ΥΠΕΞ στο βόρειο Ιράκ για το τίποτα».

Επίσης ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι κατά τις, διαρκείας δύο εβδομάδων ,επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο Σεμντιλί, έχουν «εξουδετερωθεί» 115 τρομοκράτες του ΡΚΚ και έχουν χάσει την ζωή τους 2 στρατιώτες. «Ορισμένα ΜΜΕ προσπαθώντας να διογκώσουν τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο Σεμντιλί, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση κρύβει τα πραγματικά στοιχεία των απωλειών του στρατού, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο τουρκικός στρατός ποτέ δεν θα αποκρύψει τον αριθμό των μαρτύρων του», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα