ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

18:15 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Πρόταση για την αναμόρφωση των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας απέστειλε στον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Η σχετική πρόταση που αποτελεί συνέχεια πρόσφατης συνάντησης του προέδρου του ΞΕΕ Γιώργου Τσακίρη με τον Γ. Βρούτση αναφέρεται στο διαχειριστικό σκέλος

των εν λόγω προγραμμάτων με σκοπό τη συρρίκνωση του λειτουργικού τους κόστους, την πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση και συμμετοχή, καθώς και στην εξασφάλιση της συμμετοχής  όσο το δυνατόν περισσοτέρων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε ένα καθεστώς ελεύθερου ανταγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι το ΞΕΕ, παρά την εξαιρετικά δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, κρίνει ότι τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού έχουν μέγιστη συμβολή στην τόνωση της περιφερειακής οικονομίας, στη στήριξη των τοπικών θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας όχι μόνο των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και πλήθος κλάδων που εξαρτώνται άμεσα και έμμεσα από τον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με την πρόταση, το ΞΕΕ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διαδικασία συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των κάμπινγκ στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού μέσα από τα εξής βήματα:

1.      Δημιουργία ειδικού site για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, όπου θα περιλαμβάνονται όλες οι αναγκαίες πληροφορίες για το πρόγραμμα τόσο για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα)όσο και για τους δικαιούχους του προγράμματος με πολλαπλές δυνατότητες.

2.      Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των ξενοδοχείων και των κάμπινγκ με ηλεκτρονικό έλεγχο της εκπλήρωσης των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος.

Στην αίτηση θα καθορίζονται από την επιχείρηση οι ειδικές τιμές δωματίου κατʼ άτομο με ή χωρίς πρωινό, προαιρετικά τιμές γευμάτων για τα ξενοδοχεία που διαθέτουν εστιατόρια, καθώς και τα χρονικά διαστήματα ισχύος των ειδικών αυτών τιμών. Υποψήφια θα είναι όλα τα νομίμως λειτουργούντα ξενοδοχεία και κάμπινγκ ανεξαρτήτως κατηγορίας και περιοχής εγκατάστασης.Το Ξ.Ε.Ε. θα ελέγχει τη νόμιμη λειτουργία της ξενοδοχειακής  επιχείρησης και του κάμπινγκ, καθώς  και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με βάση τα στοιχεία του αρχείου του ή όπου απαιτείται θα ακολουθεί διασταύρωση των στοιχείων  με τα αντίστοιχα του ΕΟΤ.Θα εμφανίζεται στο site πλήρης κατάλογος των ξενοδοχείων και των κάμπινγκ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με όλες τις πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες με δυνατότητα on line κράτησης  ή, όπου δεν είναι αυτό εφικτό, φόρμα αποστολής e-mail  ή fax από τον δικαιούχο.Στο site θα είναι αναρτημένα και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την είσπραξη από την επιχείρηση της επιδότησης ή ο,τιδήποτε άλλο απαιτηθεί σε περίπτωση που αποφασιστεί άλλος τρόπος καταβολής ή συμψηφισμού της επιδότησης.Ουσιαστικά προτείνουμε να ενεργοποιήσουμε και να λειτουργούμε  ένα διαδικτυακό χώρο μέσω του οποίου  οι ξενοδόχοι θα δηλώνουν τις ειδικές  τιμές,
Keywords
Τυχαία Θέματα