Το επιτελείο Λιλλήκα καλωσορίζει την απόρριψη από Γιώργο Λουκαΐδη του «συνεταιρισμού δύο κρατών»

18:32 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Με ανακοίνωση του το κεντρικό εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα καλωσορίζει την απόρριψη από μέρους του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη του «Συνεταιρισμού δυο κρατών», υπενθυμίζοντας προς τον κ. Λουκαΐδη ότι αυτό προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν που απέρριψε η πλειοψηφία του κυπριακού λαού.

Παράλληλα στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται προς τον κ. Λουκαΐδη ότι «είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας που για τεσσεράμισι χρόνια διαπραγματεύεται τη λύση

του Κυπριακού επί του Σχεδίου Ανάν» αλλά και ότι «είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας που αποδέχθηκε ‘το Συνεταιρισμό δυο Συνιστώντων Κρατών’ με το Κοινό Ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου 2008, φρασεολογία που περιείχετο στο Σχέδιο Ανάν».

Υπενθυμίζεται ακόμη προς τον κ. Λουκαΐδη ότι «είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας που αποδέχθηκε την αριθμητική εξίσωση των δυο ‘Συνιστώντων Κρατών’, με την εκ περιτροπής προεδρία, τους μηχανισμούς επίλυσης αδιεξόδων και πολλά άλλα που περιέχονται στα Σημεία Σύγκλισης».

«Αν είναι γι` αυτούς τους λόγους που η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν υποστηρίζει υποψηφιότητα Δημήτρη Χριστόφια, καλύτερα είναι να το πει ευθαρσώς και όχι να κρύβετε πίσω από τσιτάτα του παρελθόντος» προστίθεται.

«Σε ό,τι αφορά τη θέση του κ. Λιλλήκα για τη Διζωνική, παραπέμπουμε τον κ. Λουκαΐδη στο βιβλίο του κ. Λιλλήκα ‘ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ – πραγματικότητες, διλήμματα και επιλογές’ το οποίο εξέδωσε ο Οίκος Λιβάνη το Δεκέμβριο του 2008, όπου υπάρχει ολοκληρωμένη ανάλυση επί του θέματος, όπως επίσης για τα άλλα μοντέλα λύσης και τις επιλογές που έχουμε (Μέρος ΙΙ, Κεφάλαιο τρίτο, σελ. 239 – 281 και Αντί Επιλόγου, σελ. 283 – 310)» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα