ΥΠΕΣ: Καμία διαφοροποίηση στην πολιτική διέλευσης από τα οδοφράγματα

18:12 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στην πολιτική για την διέλευση υπηκόων τρίτων χωρών από τα οδοφράγματα και δεν έχει εκδοθεί καμία νέα εγκύκλιος, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν επιτρέπεται η διέλευση από τα οδοφράγματα σε Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι έχουν εισέλθει παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε δηλώσεις της το απόγευμα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, η κ. Μαύρου είπε ότι οι σχετικές οδηγίες παραμένουν αναλλοίωτες από τον Μάιο του 2004

και πηγάζουν από τον Κώδικα του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή, ενώ έχουν επαναβεβαιωθεί και από σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Η Υπουργός, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα που θέλουν την πολιτική που αφορά τη διέλευση υπηκόων τρίτων χωρών από τα οδοφράγματα να έχει διαφοροποιηθεί, είπε ότι θέλει να κάνει ξεκάθαρο ότι «δεν έχει εκδοθεί καμία νέα εγκύκλιος και καμία διαφοροποίηση δεν υπήρξε στις ισχύουσες πρακτικές».

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον Κώδικα του 2004, που αποτελεί εξειδίκευση του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή, προβλέπεται ότι για υπηκόους τρίτων χωρών καθώς και για υπηκόους κρατών μελών της ΕΕ οι οποίοι κατέχουν νόμιμη θεώρηση, επιτρέπεται η διέλευση από τα οδοφράγματα, ανεξάρτητα από το σημείο εισόδου τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η κ. Μαύρου είπε επίσης ότι στα οδοφράγματα διενεργείται ο νενομισμένος έλεγχος από λειτουργούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του Κανονισμού.

Ερωτηθείσα τι ισχύει για τους Τούρκους υπηκόους, η Υπουργός είπε ότι κατά καιρούς για συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες ατόμων εφαρμόζονται επιπλέον έλεγχοι, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους το κρίνουν απαραίτητο.

Συμπλήρωσε ότι για τους Τούρκους υπηκόους λαμβάνονται υπόψη άλλες πρόνοιες του Κώδικα. «Είναι γνωστό ότι σε Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι έχουν εισέλθει παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν επιτρέπεται η διέλευση από τα οδοφράγματα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα