Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου

19:07 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα συνάντηση είχαν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, οι εταίροι της ελληνικής κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,

Φώτης Κουβέλης, συζήτησαν ζητήματα ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και αποκρατικοποιήσεων, με τη συζήτηση να αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.

Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ανάγκη να σπάσει «ο φαύλος κύκλος», όπως είπε της αρνητικής εικόνας της χώρας, ενώ είπε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για το πακέτο των 11,5 δισ. Ευρώ. Για τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε αυτή την πορεία και τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων», κάνοντας λόγο για «ένα πρόγραμμα αξιοποίησης και όχι εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που συνδέεται με άλλα επενδυτικά προγράμματα, καθώς και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανάφερε ότι : «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενθαρρυντικό και να γίνει αντιληπτό και στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος, δεν είναι ο αποσυνάγωγος και δεν είναι και ο αμνός ο αίρων τας αμαρτίας της Ευρωζώνης».

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, με τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους να συμφωνούν για διαφάνεια, νομιμότητα, εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και δημιουργία επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, είπε ότι όσον αφορά τα μέτρα δεν έγινε καμία αναφορά στο πακέτο των 11,5 δισ. Ευρώ.

Η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 6μμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα