“Performance and Live Art” στην Κύπρο

16:13 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια διαφορετική πλατφόρμα, για τα κυπριακά δεδομένα, θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουλίου στη Λάρνακα. Στο πλαίσιο της διήμερης πλατφόρμας θα πραγματοποιηθούν liveperformances από τους καλλιτέχνες, ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του κοινού και των καλλιτεχνών, πάρτυ για το κλείσιμο της πλατφόρμας και πολλά άλλα. Η Πλατφόρμα περιλαμβάνει liveperformances και προχωρεί πέρα από τα συμβατικά όρια και τις συμβατικές αντιλήψεις για το «τι είναι τέχνη», μέσω αυτού του συγκεκριμένου είδους τέχνης. Σχηματίζει επίσης ένα διαπολιτισμικό (Κύπρος, Ελλάδα

και Ηνωμένο Βασίλειο) και διαπεριφερειακό (Λάρνακα, Λευκωσία) διάλογο μεταξύ των καλλιτεχνών καθώς και τη διερεύνηση της διεπιστημονικής φύσης της δουλειάς του κάθε καλλιτέχνη. Ο απώτερος σκοπός της πλατφόρμας είναι η εξέλιξη της πόλης της Λάρνακας αλλά και του νησιού μας σε θέματα πολιτισμού σε ένα σύγχρονο και διεπιστημονικό επίπεδο και το να δωθεί η ευκαιρία σε καλλιτέχνες της Κύπρου, οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν στο εξωτερικό, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Όλοι καλλιτέχνες που πέρνουν μέρος είναι αναδυόμενοι καλλιτέχνες οι οποίοι κατάγονται από διαρετικά ακαδημαϊκά υπόβαθρα. Για το κλείσιμο της πλατφόρμας θα γίνει ένα πάρτυ την Κυριακή 22 Ιούλη απο τις 22:00 – 23:45  με μουσική από την Κassiani, η οποία είναι μια αναδυόμενη καλλιτέχνης.

Η διοργανώτρια της Πλατφόρμας, Γιώτα Δημητρίου,ξεκίνησε το 2008 το προπτυχιακό της BA (Hons) Drama.
Το 2010 – 11 έκανεMRes στο UniversityofHull όπου  ανέπτυξε τη δική της θεατρική μέθοδο, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στις αγγλικές ομάδες θεατρικής θεραπείας με σκοπό την γεφύρωση του χάσματος των γενεών. Εκείείχετηνευκαιρία να δημοσιεύσειτηνδιατριβή της (Young Voices: An Applied Theatre Project Bridging the Gap Between Youth and Adult).
Από τον Δεκέμβριο του 2011 δουλεύει για το διδακτορικό της, στο πανεπιστήμιο του Bristol, που ονομάζεται “AnExhibitionofHiddenStories – TheLivesofOthers – Researchintomethodsofstaginganoralhistoryarchive”,  το οποίο βασίζεται στην έρευνα για την χρήση και το πως εντάσεται ο προζάτος λόγος και η προφορική ιστορία στο θέατρο και το PerformanceArt.

Η Γιώτα Δημητρίου δήλωσε αποκλειστικά στο OnlyCy: “Η πλατφόρμα αυτή σηματοδοτεί μια νέα αρχή, νέες ευκαιρίες, καινοτόμες επιλογές, την εκπαίδευση στον τομέα του Performance&LiveArt. Επιδιώκει παραστατικότητα, αντιδράσεις και εκφράσεις. Στοχεύει στη δημιουργία καλλιτεχνικών δεσμών μεταξύ των κυπριακών πόλεων, καθώς και ευρωπαϊκών χώρών. Είμαστε όλοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες του PerformanceandLiveArt, ο κάθε ένας μας κατάγεται απο διαφορετικό ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο και καλούμε τους καλλιτέχνες και φιλότεχνους να μας υποστηρίξουν στην πρώτη προσπάθεια μας να φέρουμε αυτό τον τομέα στην Κύπρο – ούτος ώστε η πλατφόρμα να γίνει θεσμός, να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και να παίρνουν μέρος περισσότεροι καλλιτέχνες”

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση για την Πλατφόρμα στη ιστοσελίδα : http://performanceandliveartplatformcyprus.webs.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα