Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε το 10ετές κόστος δανεισμού της Γερμανίας

16:02 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ιστορικό χαμηλό επιτόκιο κατέβαλε η Γερμανία την Τετάρτη για να δανειστεί για διάρκεια 10 ετών, καθώς οι επενδυτές προσέτρεξαν να καταθέσουν τα κεφάλαια τους στα ομόλογα της κορυφαίας οικονομίας της Ευρώπης, εν μέσω των νέων εντάσεων που δημιουργήθηκαν στις αγορές ομολόγων.

Η Γερμανία κατέβαλε μέσο επιτόκιο 1,31% κατά τη δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων, ποσοστό που είναι χαμηλότερο από το 1,52% που πλήρωσε στην προηγούμενη δημοπρασία εντός Ιουνίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο γερμανικό οργανισμό διαχείρισης χρέους,

ο οποίος διοργάνωσε τη δημοπρασία.

“Σε ένα πολύ τεταμένο περιβάλλον στις αγορές, η αναζήτηση της ποιότητας ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας” για το χαμηλό επιτόκιο, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Καθώς η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι χαλάρωσης, οι επενδυτές έσπευσαν να τοποθετήσουν τα μετρητά τους στο ασφαλές καταφύγιο των γερμανικών ομολόγων.

Η ζήτηση ήταν σταθερή, με τους επενδυτές να προσφέρουν 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο 4,15 δισ. ευρώ έγιναν αποδεκτά, με τον ονομαζόμενο δείκτη κάλυψης της προσφοράς να ανέρχεται στο 1,5, από 1,4 τον Ιούνιο.

Τη Δευτέρα η Γερμανία κατέβαλε αρνητικό επιτόκιο για την πώληση ομολόγων εξάμηνης διάρκειας, πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδυτές πληρώνουν, πράγματι, για να δανείσουν χρήματα στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα