Η HTC απολύει 1.500 υπαλλήλους στην προσπάθειά της να μειώσει επιπλέον κόστη

20:12 2/7/2018 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Τα πράγματα για την HTC δεν φαίνεται να πηγαίνουν καθόλου καλά τα τελευταία χρόνια. Στην προσπάθειά της να μειώσει κι άλλο το κόστος και να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την κερδοφορία της, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απολύσει επιπλέον 1.500 υπαλλήλους από το τμήμα κατασκευής στην Ταϊβάν.

Η HTC είχε κάποτε μια αξιοζήλευτη θέση στην αγορά των smartphones αλλά αυτό

το διάστημα έχει περάσει προ πολλού. Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες της για αναδιοργάνωση με σκοπό την ανάκαμψη δεν έχει καταφέρει τίποτα το ουσιαστικό. Κυριολεκτικά, βλέπουμε την ταϊβανέζικη εταιρεία να «αιμορραγεί» τα τελευταία δύο χρόνια.

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης περιλαμβάνονται η πώληση του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας στην Google έναντι του ποσού των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους, καθώς και τη σύμπτυξη των τμημάτων εικονικής πραγματικότητας VR και smartphone, απολύοντας ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων της στις ΗΠΑ.

Με επιπλέον 1.500 εργαζόμενους που απολύθηκαν, η HTC δείχνει την πόρτα σχεδόν στο 22% των συνολικών εργαζομένων της. Ύστερα από την τελευταία αυτή περικοπή η εταιρεία ελπίζει ότι θα ανακάμψει και θα επιστρέψει στην κερδοφορία πριν το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα