Η MediaTek σε συζητήσεις με την Apple για τα 5G modem των iPhone του 2019;

15:34 2/7/2018 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η MediaTek αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργασία με την Apple για τα 5G modem που θα ενσωματωθούν στα iPhone του 2019, κάτι το οποίο η Apple βλέπει σαν μια θετική προοπτική για το μέλλον.

Αυτό γίνεται την ώρα που η Apple στρέφεται στην Intel

για τα modem των iPhone έτσι ώστε να μειώσει το μερίδιο της Qualcomm σε τέτοιο βαθμό που θα υπήρχε το περιθώριο να συνεργαστεί με τη MediaTek για να τη μετατρέψει σαν το δεύτερο προμηθευτή της για τα modem των συσκευών της. Όσον αφορά τα iPhone του 2018 η Apple έχει λάβει το 70% των modem από την Intel, με την Qualcomm απλά να διατηρεί ένα μικρό μερίδιο σε αυτά.

Η MediaTek ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα iPhone του 2019 με το να κατασκευάσει τα 5G modem και να τα έχει διαθέσιμα μέσα στο 2019 για να εξασφαλίσει την απαραίτητη ποσότητα ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες της Apple για τα 5G iPhone, χωρίς να είναι κάτι δεδομένο από την πλευρά της Apple.

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα ξεκινήσουν τη διάθεση των 5G δικτύων στις αρχές του 2019, με τα Android smartphone να ετοιμάζονται να τα υποστηρίξουν πριν από την Apple, η οποία, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς θα ενσωματώσει τα 5G modem στα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα