Στην κορυφή οι «αετοί»

00:20 19/10/2011 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE 3ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ: 0-2
ΓΗΠΕΔΟ: «Σεντ Γιάκομπς Παρκ»
Την μοναξιά της κορυφής στον 3ο όμιλο απολαμβάνει η Μπενφίκα, αφού επικράτησε με 2-0 της Βασιλείας μέσα στο «Σεντ Γιάκομπς Παρκ» φθάνοντας τους επτά βαθμούς, ενώ οι Ελβετοί υποχώρησαν στην 3η θέση με τέσσερις βαθμούς. Η Βασιλεία απείλησε στο 7' με τον Στρέλερ να εκτελεί φάουλ και τον Αρτούρ να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο

15' οι φιλοξενούμενοι απάντησαν όταν ο Χάβι Γκαρσία πάσαρε στον Βίτσελ που σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ στο 19' όταν Βίτσελ και Αϊμάρ συνδυάστηκαν άψογα και ο δεύτερος τροφοδότησε τον Μπρούνο Σέζαρ, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Σόμερ για το 0-1. Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 24' όταν ο Σαγκιρί σέντραρε από τα αριστερά για τον Αλεξάντερ Φράι που αστόχησε με κεφαλιά, ενώ στο 30' η Μπενφίκα απάντησε όταν ο Βίτσελ σούταρε από την μικρή περιοχή όμως ο Σόμερ έδιωξε σε κόρνερ. Η Βασιλεία «άγγιξε» το 1-1 στο 38' όταν ο Σαγκιρί τροφοδότησε τον Στρέλερ που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Αρτούρ έδιωξε σε κόρνερ. Οι Πορτογάλοι «φλέρταραν» με το δεύτερο γκολ στο 54' όταν ο Γκαϊτάν πάσαρε στον Έμερσον που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Σόμερ έδιωξε σε κόρνερ. Η Μπενφίκα απείλησε ξανά στο 64' όταν ο Βίτσελ έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Μάξι Περέιρα, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η Βασιλεία «άγγιξε» την ισοφάριση στο 71' όταν ο Στρέλερ βγήκε μόνος απέναντι στον Αρτούρ, αλλά πλάσαρε άστοχα. Η Μπενφίκα «κλείδωσε» την νίκη στο 75' όταν ο Καρντόσο κέρδισε φάουλ από τον Χούγκελ και με υπέροχο δεξί σουτ νίκησε τον Σόμερ, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Έμερσον στο 86'.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Σόμερ, Σταινχόφερ, Άμπραχαμ, Ντράγκοβιτς, Παρκ, Σαγκιρί, Χούγκελ (85' Τσίπερφιλντ), Χάκα (80' Καμπράλ), Φαμπιάν Φράι (66' Ζουά), Στρέλερ, Αλεξάντερ Φράι.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Έμερσον, Λουιζάο, Γκαράι, Μάξι Περέιρα (78' Βίτορ), Γκαϊτάν, Χάβι Γκαρσία, Μπρούνο Σέζαρ, Βίτσελ, Μασάδο (71' Καρντόσο), Αϊμάρ (67' Νολίτο).

Keywords
Τυχαία Θέματα