Πήρε εκδίκηση η Ντόρτμουντ

01:30 2/11/2011 - Πηγή: AEK365

Την τρίτη του ήττα στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» στους οποίους δεν δόθηκε πέναλτι στο τέλος του α' μέρους, έχασαν με 1-0 από την Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία και... επέστρεψαν στην τελευταία θέση του Ομίλου. Το γκολ των Πρωταθλητών Γερμανίας, ο Γκρόσγκροϊτς μόλιςστο 7ο λεπτό.Λιγοστές... όσο ποτέ οι ελπίδες πρόκρισης του ΟΣΦΠ.

Το ματς

Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 7' άνοιξαν το σκορ. Ο Γκρόσγκροϊτς έμεινε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ άνοιξε νωρίς-νωρίς το σκορ. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 15' με τον Μιραλάς, αλλά το γεγονός ότι η άμυνά του ανέβαινε αρκετά ψηλά, άφηνε κενούς χώρους τους οποίους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Γερμανική ομάδα. Η Ντόρτμουντ λοιπόν, είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν δημιούργησε την μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Ο ρυθμός στο ματς έπεσε και μέχρι και την συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα είδαμε ένα παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη και την κατοχή μοιρασμένη. Στα τελευταία λεπτά του α' ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «πιάσει στον ύπνο» τους γηπεδούχους και είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Μέλμπεργκ, στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται - μάλλον δίκαια- για χέρι του Χούμελς με τον Ρώσο ρέφερι να δίνει τελικά επιθετικό φάουλ στον Βάιντερφελερ.
Στην επανάληψη, η Ντόρτμουντ περίμενε τον Ολυμπιακό για να φύγει στην κόντρα και κυρίως εκμεταλλευόμενη τα λάθη των φιλοξενουμένων να δημιουργήσει φάσεις. Αυτό έγινε δύο-τρεις φορές, με σπουδαιότερη το δοκάρι του Λεβαντόφσκι στο 61'. Όσο για τον Ολυμπιακό, πέρα από κάποια σουτ έξω από την περιοχή, δεν απείλησε στα πρώτα λεπτά την εστία του Βάιντερφελερ. Όσο τα λεπτά κυλούσαν, η Ντόρτμουντ έπρεπε να δώσει περισσότερη προσοχή στην άμυνά της μιας και το 1-0 ήταν ένα αποτέλεσμα που την βόλευε. Και αυτό έγινε. Ο Κλοπ άλλαξε τα χαφ του, ζήτησε από τους παίκτες του να κρατάνε περισσότερο μπάλα και να «παγώσουν» τον ρυθμό. Κάτι το οποίο και έγινε.

Ο Ολυμπιακός βγήκε όλος μπροστά για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Βαλβέρδε ρίσκαρε παίζοντας με τέσσερις επιθετικούς (Μιραλάς, Πάντελιτς, Τζιμπούρ και Αμπντούν). Ωστόσο τα λάθη από τους «ερυθρόλευκους» συνεχίστηκαν και πέρα του ότι δεν μπόρεσαν να «βγάλουν» φάσεις, καλούνταν να γυρίσουν πίσω και να σταματήσουν τους Γερμανούς στις αντεπιθέσεις. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός... κατασκήνωσε στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντερφελερ, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Κελ, Λάιτνερ (86' Σαντάνα), Πέρισιτς (76' Μπλαστσικόφσκι), Γκέτσε (66' Καγκάβα), Γκρόσγκροϊτς, Λεβαντόφσκι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοντέστο, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο (68' Αμπντούν), Φέισα (60' Μακούν), Ιμπαγάσα (80' Πάντελιτς), Ορμπάιθ, Μιραλάς, Τζεμπούρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)
ΒΟΗΘΟΙ: Νικολάι Κολούμπεφ, Βιάτσεσλαβ Σεμένοφ (Ρωσία)

Keywords
Τυχαία Θέματα