Ολική επαναφορά για Μπενφίκα

23:58 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE - ΠΡΟΗΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ντα Λουζ

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Μπενφίκα που δεν το έβαλε κάτω μετά το γρήγορο γκολ της Νιουκάστλ και τελικά επικράτησε με 3-1.

Οι Άγγλοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και στο 12' άνοιξαν

το σκορ όταν ο Σισέ εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τη σέντρα του Σίμπσον και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 23' ο Σισέ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν μετά το σουτ του η μπάλα βρήκε στο Γκαράι και χτύπησε στο δοκάρι. Στο 25' όμως ήρθε η απάντηση της Μπενφίκα όταν ο Κρούλ έδιωξε το σουτ του Καρντόσο αλλά στην επαναφορά ο Ροδρίγκο σκόραρε. Μόλις δύο λεπτά μετά οι Πορτογάλοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν ο Κρουλ είχε όχι σε Γκόμες και Κρουλ ενώ στη συνέχεια ζήτησαν πέναλτι καθώς η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Γιανγκά Μπιβά.

Η Μπενφίκα μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος και στο 56' έχασε ευκαιρία με τον Καρντόσο. Εννέα λεπτά μετά το λάθος γύρισμα του Σαντόν έδωσε την ευκαιρία στον Λίμα να πάρει την μπάλα και να κάνει το 2-1 για τους "Αετούς". Πριν καλά καλά συνέλθουν οι Άγγλοι η Μπενφίκα κέρδισε πέναλτι (68') μετά από χέρι του Σισοκό. Ο Καρντόσο δεν αστόχησε (παρότι εκτέλεσε δύο φορές μια και ο διαιτητής ζήτησε επανάληψη) και έγραψε το 3-1.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ. Λουισάο, Γκαράι, Αλμέιντα, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Γκόμες (61'Πέρες), Καρντόσο (77'Μάξι Περέιρα), Τζον, Ροδρίγκο (61'Λίμα), Μελγκαρέγιο.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Σαντόν, Σίμπσον (83'Γκόσλινγκ), Γιανγκά - Μπιβά, Περχ (61'Ανίτα), Τέιλορ, Καμπάιγ, Σισοκό, Γκουτιέρεζ, Μαρβό (81'Αμεόμπι), Σισέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα