Στους 8 της Ευρώπης η Εθνική κορασίδων στο βόλεϊ!

23:15 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

Οι παίκτριες του Τάκη Φλώρου νίκησαν με 3-1 σετ την Πολωνία, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της τελικής φάσης της διοργάνωσης, που διεξκάγεται στη Λευκορωσία και με το «τρία στα τρία» πήραν το «εισιτήριο» για την οκτάδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία το ερχόμενο Σάββατο.


Τα σετ: 27-25, 28-26, 9-25, 25-21

ΕΛΛΑΔΑ

(Τ. Φλώρος): Κωνσταντινίδου 1π, Στράντζαλη 23π (5 άσοι), Ψωμά 11π, Βασιλαντωνάκη 16π, Γκουντιμένκο 11π (6 μπλοκ), λίμπερο η Κοκκινάκη (30% υποδ., 30% άριστες), Χαμπηλομάτη 14π, Φακοπουλίδου, Σωτηρίου 1, Παπαδοπούλου, λίμπερο η Σουπιώνη (33% υποδοχή-άριστες)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Κοζάτκα): Μπαλντίγκα 6π (5 άσοι), Μόσκβα 16π (5 άσοι), Νταμάσκε 13, Γκρζέλακ 2π, Βάντσικ 4π, Αντόσιεβιτς 4π, λίμπερο η Νοβακόφσκα (40% υπ., 30% άριστες), Σμάρεκ 13π, Σμίσεκ 6π, Καζάλα 2π, Πίσλα 4π, Σζίγκιελ


Tάκης Φλώρος: «Νικήσαμε την τρίτη ομάδα του κόσμου και θα μπορούσαμε να παίζουμε ακόμη και για το μετάλλιο... Κάναμε ένα πάρα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Το τρίτο σετ, από τη στιγμή που είδαμε πως δεν μπορούμε να το ‘χτυπήσουμε', το χάσαμε εσκεμμένα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με αξιώσεις στο κρίσιμο τέταρτο σετ, όπως κι έκαναν οι κοπέλες. Ό,τι και να γίνει από εδώ και στο εξής, το βέβαιο είναι πως θα παιχθεί βόλεϊ υψηλού επιπέδου στη συνέχεια της διοργάνωσης».

Ανθή Βασιλαντωνάκη: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη για τη νίκη μας και νομίζω πως κάτι τέτοιο το χρειαζόμασταν. Στο τρίτο σετ χαλαρώσαμε, ‘κολλήσαμε' για τα καλά σε κάποια σημεία, αλλά, ευτυχώς, καταφέραμε να βρούμε ξανά τον εαυτό μας και να φτάσουμε στη νίκη».

Όλγα Στράντζαλη: «Κάναμε βλακεία που δεν παίξαμε έτσι και στα προηγούμενα παιχνίδια που χάσαμε για να πάμε στην τετράδα της διοργάνωσης. Μετά τη μεγάλη ‘ανατροπή' του πρώτου σετ, στο επόμενο σετ, όταν άρχισαν να μας απειλούν από το 21-13, μετά το ‘μάθημα' της Τσεχίας, προσωπικά είπα μέσα μου πως πρέπει να κάνουμε ό,τι ακριβώς κάναμε στο πρώτο σετ με την Πολωνία και όχι αυτό που κάναμε με τις Τσέχες».

Keywords
Τυχαία Θέματα