Αναβάλλεται η σφράγιση των θεάτρων

23:50 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

Αναβολή για ένα τρίμηνο στη σφράγιση θεατρικών χώρων, που δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας, συμφώνησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, με ισχυρή παρουσία ανθρώπων της Τέχνης του Θεάτρου. Από την απόφαση εξαιρούνται οι ακραία επικίνδυνες περιπτώσεις σε θέματα ασφαλείας.

Οι έλεγχοι θεατρικών χώρων θα μετατεθούν χρονικά μετά τη θεσμοθέτηση νέου νομοθετικού πλαισίου, το αργότερο από το Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή

στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του Θεάτρου, του δήμου Αθηναίων, ενώ ενδέχεται να κληθεί για να συμμετάσχει το υπουργείο Παιδείας και ίσως το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι θεατρικοί χώροι σήμερα χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Σε μεγάλα θέατρα με χωρητικότητα εκατοντάδων θεατών, στους θεατρικούς χώρους με χωρητικότητα 40 - 80 θέσεων και στους πολυχώρους Τέχνης. Για αυτές τις τρεις μεγάλες κατηγορίες θα πρέπει να ισχύσουν διαφορετικές ρυθμίσεις, κάτι που ισχύει και στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όπου κυοφορήθηκε τόσο ο θεσμός των θεατρικών χώρων μικρής χωρητικότητας, όσο και των πολυχώρων.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης πρότεινε για τους θεατρικούς χώρους μικρής χωρητικότητας να ισχύσουν οι ίδιες διατάξεις με αυτές που ισχύουν για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα