Κοντονής: Να απαγορευθούν οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη. Δεν μας ενδιαφέρει (VIDEO)

09:40 26/2/2015 - Πηγή: AEK365

Η αναβολή για μια εβδομάδα του πρωταθλήματος της Super League ήταν το μέγιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, νομοθετικά, όπως υποστήριξε ο Σταύρος Κοντονής ο οποίος σημείωσε πως το νομικό πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι σαθρό ενώ έκανε σαφές πως την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει αν οι ελληνικές ομάδες αποκλειστούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Σε δηλώσεις του στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Αθλητισμού,

Σταύρος Κοντονής, τόνισε: "Η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή το κλίμα που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ κακό και πυροδοτείται δυστυχώς και από ενέργειες που συμβαίνουν εκτός των αγωνιστικών χώρων. Αυτό που είδαμε προχθές, να συμπλέκονται παράγοντες του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου που διοργανώνει το ποδόσφαιρο, αυτό ξεπερνάει κάθε όριο φαντασίας".
Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: "Αν οι οπαδοί βλέπουν αυτή την εικόνα, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι βάζουν στο μυαλό τους και πώς και οι ίδιοι θα λειτουργήσουν στον επόμενο αγώνα της ομάδας τους. Επομένως σωστά η Ελληνική Αστυνομία και η Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, η ΔΕΑΒ, εισηγήθηκε να μην γίνουν αγώνες διότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα μέσα τα οποία διαθέτει σήμερα η πολιτεία.
Προχωρήσαμε λοιπόν στην αναβολή αυτών των αγώνων. Συναντήθηκα εγώ με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών και τόνισα ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν επιτέλους στη βάση τους και όχι να τα μεταφέρουμε κάθε φορά την επόμενη χρονιά. Οι ίδιοι δέχθηκαν ότι πρέπει να ξεκινήσουν την υπόθεση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Και ξέρετε το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ένα μέσον.
Δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, η νομική δυνατότητα, να κάνουμε τίποτε άλλο από αυτό που κάναμε. Αυτό που κάναμε ήταν το μέγιστο, για να αντιληφθείτε τι σαθρό νομικό σύστημα είναι αυτό που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να επέμβει με τρόπο ριζοσπαστικό και κάθετο.
Η κυβέρνηση αν δεν νομοθετήσει δεν μπορεί να βοηθήσει".
Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε: "Δεν θα ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, ούτε θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς του τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθούν οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό. Να απαγορευθούν, δεν μας ενδιαφέρει".

Keywords
Τυχαία Θέματα