Βερβεσός: «Ως την Παρασκευή θα καταθέσουμε το καταστατικό για την εταιρεία λαϊκής βάσης»

Ο Δημήτρης Βερβεσός τόνισε σε δηλώσεις του ότι μέχρι την Παρασκευή (25/05) θα έχει κατατεθεί το καταστατικό για την εταιρεία λαϊκής βάσης που θέλει να δημιουργήσει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Το μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού σε συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 υπογράμμισε ότι για να πετύχει το εγχείρημα αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσουν οι «πράσινοι» την αδειοδότηση.

Αναλυτικά τα

όσα είπε ο Δημήτρης Βερβεσός:

Για την εταιρία λαϊκής βάσης: «Το αργότερο ως την Παρασκευή το πρωί θα καταθέσουμε το καταστατικό. Αλλά ο στόχος μας είναι να το καταθέσουμε την Πέμπτη».

Για τη μεταβίβαση των μετοχών: «Το γράμμα του νόμου είναι καθαρό. Με βάση τον αθλητικό νόμο μπορούμε να γνωστοποιούμε ποια είναι τα φυσικά μέλη».

Για το ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους Αλαφούζο και Βαρδινογιάννη, που αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών: «Αυτό είναι ένα προσύμφωνο πωλήσεως μετοχών, που συνοδεύεται από ένα ανέκκλητο πληρεξούσιο. Αυτό το δίνει ο κύριος Βαρδινογιάννης, για να μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του ο κύριος Αλαφούζος».

Για το τι είναι το ανέκκλητο πληρεξούσιο: «Πρακτικά σημαίνει πως δεν μπορεί να ανακαλέσει το πληρεξούσιο ο κύριος Βαρδινογιάννης. Με αυτό αποφάσισε να μεταβιβάσει τις μετοχές, να παραχωρήσει την Παιανία για ένα χρόνο χωρίς να ζητήσει ενοίκιο και να αναλάβει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ».

Για το τι θα γίνουν οι μετοχές εάν δεν βρει τα χρήματα ο κύριος Αλαφούζος: «Οι μετοχές θα ανήκουν στο “Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού” και αυτό θα αποφασίσει τι θα γίνουν. Δεν θα ανήκουν πουθενά αλλού. Με καταστατικές διαδικασίες θα μπορεί να τις κάνει ό,τι θέλει το σωματείο».

Για την εκλογή των μελών: «Θα είναι 9μελες και θα εκλέγεται από εκείνους που θα καταβάλουν τα 250 ευρώ και θα έχουν δικαίωμα ανανέωσης με 180 ευρώ. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν και στο ψηφοδέλτιο θα μπορούν να βάλουν μέχρι τρεις σταυρούς στους υποψηφίους. Όπως γίνεται σε άλλες ομάδες της Ευρώπης. Πηγαίνουμε σε μία καινούρια μέρα».

Για το ποιο θα είναι το «κλειδί» για να πετύχουν όλα αυτά: «Αν δοθεί η αδειοδότηση κανείς δεν αφήσει αυτή την προσπάθεια να πάει χαμένη. Αν δεν δοθεί θα είναι κάτι που θα μας επηρεάσει. Άλλο είναι να αγωνιζόμαστε στο Champions League και άλλο μόνο στο τοπικό πρωτάθλημα με παιδιά των 22 ετών. Εμείς δεν ζητάμε από την πολιτεία να χαρίσει χρέη, όπως κάνουν άλλες ομάδες».

Για το τι πιστεύει ό,τι θα γίνει: «Πιστεύουμε πως κάποιοι Παναθηναϊκοί μπορούν να διαθέσουν αυτό το ποσό, δηλαδή, τα 250 ευρώ. Υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να δώσουν παραπάνω από αυτά τα χρήματα. Ωστόσο, αυτό θέλουμε είναι να υπάρχει ομόνοια και σύμπνοια στον Παναθηναϊκό».

Για τον πρίγκιπα που είχε ακουστεί για την αγορά του Παναθηναϊκού: «Αυτοί που έντυσαν τον πρίγκιπα, να έρθουν και του χρόνου για να περάσουμε καλές απόκριες. Φαίνονται ποιοι έχουν τα κότσια να πάρουν την τύχη της ομάδας, αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα