Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Λάρι Μπερντ

Οι Ντουέιν Ουέιντ και Λεμπρόν Τζέιμς εξέφρασαν τη διαφωνία τους σχετικά με την τοποθέτηση του Λάρι Μπερντ, προέδρου των Ιντιάνα Πέισερς, περί… χαλαρής άμυνας.

Τρία αντιαθλητικά φάουλ καταλογίστηκαν στο πέμπτο παιχνίδι των Μαϊάμι Χιτ με τους Πέισερς, εκ των οποίων τα δύο μάλλον είχαν… εκδικητικό χαρακτήρα από την πλευρά των Ουντόνις Χάσλεμ και Ντέξτερ Πίτμαν. Όλα αυτά ενδέχεται να… ικανοποίησαν τον πρόεδρο των Χιτ, Πατ Ράιλι, αλλά όχι τον Μπερντ, ο οποίος χαρακτήρισε τους παίκτες του «μαλακούς».

Όπως και να έχει, ο παλαίμαχος κόουτς των Χιτ δεν τοποθετήθηκε, αλλά

οι Τζέιμς και Ουέιντ έκαναν ακριβώς αυτό, ύστερα από την προπόνηση της Τετάρτης (23/05). Συγκεκριμένα ο «βασιλιάς» πιστεύει ότι ο Μπερντ απλά προσπαθεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες του:

«Θέλει να τους κρατήσει σε εγρήγορση. Δεν τίθεται άλλο θέμα. Γνωρίζει, άλλωστε, ότι η ομάδα του μαρκάρει έντονα σε όλη τη σειρά. Πλέον οι Πέισερς είναι στα όρια του αποκλεισμού και ο Μπερντ σωστά προσφέρει επιπλέον κίνητρο. Δεν έγινε διοικητικό στέλεχος της σεζόν χωρίς λόγο».

Από την πλευρά του, ο κόουτς, Έρικ Σποέλστρα, δήλωσε: «Αυτές είναι απλές συζητήσεις. Όλα θα κριθούν από τους κανονισμούς του παιχνιδιού». Άλλωστε η πειθαρχική επιτροπή του ΝΒΑ ενδέχεται να επιβάλει ποινές στους… ταραξίες παίκτες, όπως άφησε να εννοηθεί ο τεχνικός του συλλόγου του Μαϊάμι.

Ακόμα, ο Ουέιντ σχολίασε σχετικά: «Εμείς δεν γκρινιάζουμε για τα φάουλ, αλλά αυτοί κάνουν περισσότερα. Προχωράμε στο έκτο παιχνίδι και δεν με ανησυχούν, αυτά που καταγράφηκαν στο πέμπτο. Η σειρά περιέχει πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία ξεκίνησαν αυτοί».

Σημειώνουμε πως ο έκτος ημιτελικός της Ανατολής θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/05, 03:00). Πλέον οι Χιτ προηγούνται με 3-2 και θα ταξιδέψουν αύριο (24/05) στην Ιντιανάπολις, ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στο βραδινό παιχνίδι.

Στα των τραυματισμών, ο Κρις Μπος θα παραμείνει στο περιθώριο για ένα ακόμα ματς. Πάντως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του πρώτου ριμπάουντερ του συλλόγου στους τελικούς της Ανατολής, αν οι Χιτ προκριθούν σε αυτούς.

«Ελπίζω απλά πως θα προκριθούμε, ώστε να έχω ελπίδες να παίξω. Πάντως ακούω περισσότερο το όνομά μου, όσο είμαι τραυματισμένος. Είναι λίγο αστείο» δήλωσε σχετικά ο ίδιος ο Μπος. Σημειώνουμε πως ο 28χρονος Αμερικανός συμπλήρωσε αισίως δέκα ημέρες αποθεραπείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα