Υπάρχουν πολλοί Παναθηναϊκοί να βοηθήσουν!

Τα πράγματα είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολα. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει άλλωστε ότι οι οφειλές που υπάρχουν, σε συνδυασμό με τα στενά χρονικά περιθώρια που απαιτούν την άμεση διευθέτησή τους, δίνουν την αίσθηση της "ασφυξίας" σε όλους όσοι ασχολούνται ενεργά για να σώσουν τον Παναθηναϊκό.

Ολοι εμείς που ασχολούμαστε με τα δρώμενα του "τριφυλλιού" και συνομιλούμε μαζί τους, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε καλύτερα κάποια πράγματα από τον απλό φίλαθλο. Τα μέτωπα είναι πολλά, η θηλιά είναι γύρω απ' το

λαιμό του συλλόγου και απειλεί να τον πνίξει, όμως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να πάρει την αδειοδότηση. Αυτή την αίσθηση έχω. Μπορεί να πέσω κι έξω, αλλά τη μοιράζομαι μαζί σας, γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι οριακά. Που ποντάρω και αντλώ αυτήν την αισιοδοξία μου; Στην πληροφόρηση που έχω ότι υπάρχουν πολλοί Παναθηναϊκοί που έχουν δείξει ενδιαφέρον να βοηθήσουν την ομάδα. Ανθρωποι γνωστοί, λιγότερο γνωστοί και παντελώς άγνωστοι, που έχουν μία σχετική οικονομική επιφάνεια και ταυτόχρονα, στις πρόσφατες συνομιλίες τους με τον Αλαφούζο, τόνισαν ότι μπορούν να βάλουν άλλος 100, άλλος 200, άλλος 500 χιλιάδες ευρώ με τις εξής προϋποθέσεις:

α)ότι δεν θα γίνουν γνωστά τα ονόματά τους και β) ότι δεν θα βρεθούν "μπλεγμένοι" με μετοχές του Παναθηναϊκού. Η πρώτη προϋπόθεση έχει να κάνει (κυρίως) με την οικονομική συγκυρία. Ορισμένοι θεωρούν ότι θα είναι πρόκληση για τους γνωστούς, τους συντοπίτες τους, ή τις επιχειρήσεις τους, να φανεί ότι σε αυτήν την τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας δίνουν χρήματα σε μία ποδοσφαιρική ομάδα. Καλώς ή κακώς, έτσι σκέφτονται.

Η δεύτερη προϋπόθεση θα έλεγα ότι φανερώνει το μέγεθος του πισωγυρίσματος του συλλόγου και του ποδοσφαίρου μας εν γένει. Πριν από λίγα χρόνια όσοι έβαζαν χρήματα και αποκτούσαν μετοχές του Παναθηναϊκού "καμάρωναν". Αλλοι το "πουλούσαν" κιόλας στον κόσμο και τον "κύκλο" τους. Τώρα, όποιος το... "πουλήσει" δέχεται γενική... κατακραυγή από τους ίδιους ανθρώπους που κάποτε τον ζήλευαν με την καλή έννοια της λέξεως.

"Είσαι τρελός; Που πας να μπλέξεις; Με τη λαμογιά, τα στημένα και τη βία; Ασε που μπορεί να βάλεις τα λεφτά σου και στην πρώτη στραβή να σε βρίζουν εν χορώ επειδή δεν προστάτευσες την ομάδα και δεν έβαλες το χέρι σου στα σκ...". Η πραγματικότητα, εδώ και καιρό, είναι ότι όποιος ακούει μετοχές το βάζει στα πόδια. Μας αρέσει ή όχι, αυτό ισχύει και το γνωρίζουν όλοι όσοι συνομιλούν με ανθρώπους που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και έχουν μία "άλφα ή βήτα" οικονομική επιφάνεια.

Το θέμα μας όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι να επιβεβαιωθούν οι προθέσεις της ενίσχυσης της ομάδας μέσω "χορηγιών", αυτό να γίνει ΑΜΕΣΑ για να αποφευχθεί η ξεφτίλα και κατόπιν να λύνεται, με κόπο και ιδρώτα, κάθε "αγκάθι" που θα προκύπτει...

Keywords
Τυχαία Θέματα