Το "τέλος" θα το πουν οι ίδιοι!

Βαρέθηκα τις τελευταίες ημέρες να διαβάζω για "γερόντια" και "τελειωμένους" παίκτες του Παναθηναϊκού. Το ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται ανανέωση- ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των τελικών, είτε κατακτήσει το πρωτάθλημα είτε όχι- δεν είναι τίποτε περισσότερο από κοινή λογική. Όμως είναι μια ομάδα που αξίζει το σεβασμό όλων για όσα έχει πετύχει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι... πάντα θα κερδίζει. Νομοτελειακά θα χάσει κάποτε. Από

την άλλη όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περνάμε στο... αντίθετο άκρο. Αυτή η ομάδα έχει πείσει ότι "παλεύει" όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει. Ακόμα κι όταν το rotation είναι περιορισμένο, όπως συμβαίνει στους δύο πρώτους αγώνες της σειράς των τελικών.

Το "τέλος" θα το πουν οι ίδιοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Προς το παρόν ακόμα και με τα μύρια όσα προβλήματα, με τα χρόνια να τους έχουν "βαρύνει", με τις λύσεις να είναι περιορισμένες (πάλι με έξι άντε επτά παίκτες έβγαλε το ματς), με τον Ολυμπιακό να είναι πιο ομάδα από κάθε άλλη φορά, πιο "φρέσκος" και περισσότερο απειλητικός από ποτέ, όσοι βρίσκονται στο παρκέ πολύ απλά τα... δίνουν όλα. Μέχρι να "πέσουν αναίσθητοι".

Αυτό από μόνο του δείχνει κάτι: Μια ομάδα που δεν θα... παραδοθεί ποτέ αλλά θα "πολεμήσει" για να διατηρηθεί στην κορυφή. Μια ομάδα της οποίας οι παίκτες γνωρίζουν ότι έχουν αλλάξει οι ρόλοι για τους οποίους προορίζονταν (ο Μπατίστ δεν ήταν στο... πρόγραμμα για 30 λεπτά, ούτε ο Διαμαντίδης για άλλα τόσα, ούτε ο Σάρας για 20-25 λεπτά) αλλά ΠΡΕΠΕΙ να παλέψουν και ΠΡΕΠΕΙ ν' αγωνιστούν.

Κανείς δεν ξέρει τι θα "βγει" στο τέλος για τον Παναθηναϊκό. Επαναλαμβάνω ότι η φετινή αποστολή κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι η πιο δύσκολη που είχε μπροστά της αυτή η ομάδα. Όμως οι παίκτες το έχουν αποφασίσει: Το όποιο "τέλος" θα το γράψουν οι ίδιοι και ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος. Ό,τι έχουν κερδίσει (και δεν είναι και λίγα ούτε αμελητέα, ούτε... ευκαιριακά) δεν τους τα χάρισε κανείς, τα πήραν μόνοι τους.

Αυτοί οι παίκτες, όσοι είναι (ο Ομπράντοβιτς θέλει περισσότερους και το λέει συνέχεια) θα τα δώσουν όλα! Και ό,τι βγει.

ΥΓ: Και για να μην ξεχνιόμαστε... Άλλο το "τέλος" και άλλο η "νέα εποχή". Άλλο το "τέλος εποχής" κι άλλο η "ανανέωση". Μετά το πρωτάθλημα θα φανούν όλα... Με τις ίδιες αρχές και την ίδια φιλοσοφία, διότι σημασία έχει η διάρκεια και όχι μια χρονιά!

Keywords
Τυχαία Θέματα