Ίβκοβιτς: «Δεν ήταν ίδια τα κριτήρια»

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του δεύτερου τελικού είχε μετά το τέλος του αγώνα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος τόνισε πως τα κριτήρια δεν ήταν τα ίδια.

Ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά υπογράμμισε μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ: «Καλησπέρα σε όλους. Έγινε πάλι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Περίμενα να μάθουμε κάτι από το πρώτο ματς, που είχαμε 16 λάθη, σήμερα (24/05) σε αυτό το σημείο παίξαμε καλά, με τέσσερα

λάθη και τέσσερις ασίστ στο πρώτο μέρος. Χάσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο, φάγαμε 28 πόντους από μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, είναι δύσκολο μετά να επανέλθεις. Καταφέραμε, όμως, να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, το οποίο χάθηκε σε λεπτομέρειες στο τέλος. Είχαμε την μπάλα στα χέρια μας, είχαμε και μετά τη δεύτερη βολή ευκαιρία να βάλουμε καλάθι. Πρέπει να μάθουμε αρκετά από αυτό το παιχνίδι, πιστεύω πως όσο προχωράει η σειρά ο χρόνος δουλεύει για την ομάδα μου, που είναι πιο νέα και πιο έτοιμη».

Για τη διαιτησία ο Σέρβος τεχνικός είπε: «Η διαιτησία δεν ήταν στο επίπεδο του τελικού. Πιστεύω ότι τα κριτήρια, τα φάουλ δεν ήταν σωστά, όταν ο Παναθηναϊκός σούταρε 22 βολές ή περισσότερες κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Τανατζής έκανε προειδοποιήσεις να μην παίζουν με τα χέρια οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Αλλά και στις τελευταίες φάσεις: Το επιθετικό φάουλ του Μπατίστ στην προτελευταία φάση και το πάτημα στη γραμμή του Διαμαντίδη έπρεπε να τα δει. Για το πρώτο ημίχρονο, επίσης, όταν κόλλησε το χρονόμετρο με εναπομείναντα χρόνο 3,3’’… Δεν μπορείς να παίξεις έτσι. Τι οργάνωση είναι αυτή; Δυστυχώς, έλεγχος και κριτήρια σήμερα (24/05) δεν ήταν τα ίδια. Δείτε το βίντεο εσείς. Και θα το δω κι εγώ».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε στο ρυθμό του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο απάντησε: «Είχαμε ένα κακό διάστημα, όχι μόνο στον έλεγχο από τους γκαρντ. Δεν παίξαμε ούτε καλή επίθεση ούτε καλή άμυνα. Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, ήταν πολύ καλός. Έβαλε τα σουτ, τα τρίποντα κι αυτά από αιφνιδιασμό. Μια ομάδα πρέπει να μαθαίνει από τα λάθη της. Όπως ο Πρίντεζης που έκανε βιαστική προσπάθεια για σουτ και μετά συνέχισε ο Χάινς… Εμείς πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα».

Για τον Έισι Λο ανέφερε: «Για εμάς είναι σίγουρα το μεγάλο πρόβλημα ο Λο. Εγώ στη δουλειά μου έχω μάθει να δουλεύω με ό,τι έχω στη διάθεσή μου. Σήμερα (24/05) ήταν δύσκολο παιχνίδι για το Μάντζαρη ή τον Κατσίβελη, που έπαιξε λιγότερο. Σε κάποια σημεία ήταν πολύ καλός ο Μάντζαρης. Εκεί, πάντως, που άφησε το Σάτο να του πάρει το επιθετικό ριμπάουντ ξεκίνησε κατά τη γνώμη μου το χάος του 16-0 στην τρίτη περίοδο. Ο Λο είναι πολύ καλύτερα και χθες (23/05) προπονήθηκε με την ομάδα. Υπάρχει περίπτωση να παίξει την Κυριακή (27/05)».

Keywords
Τυχαία Θέματα