Ομπράντοβιτς: «Στο τέλος... είδαμε τα κριτήρια»

Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου στη διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό, κάνοντας λόγο για τα κριτήρια με τα οποία... δε σφύριζαν οι διαιτητές του ντέρμπι και δίνοντας έτσι την απάντησή του στις αιχμές του Ιβκοβιτς.

«Έγινε ένα πολύ δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, το οποίο είχε δύο διαφορετικά μέρη.

Εμείς δεν αγωνιστήκαμε αρκετά καλά στο πρώτο μέρος. Όλοι μιλάνε για κάτι που στα πλέι οφ είναι πολύ σημαντικό: την ενέργεια των παικτών. Είναι κάτι που ισχύει. Είπα στους παίκτες μου πως είναι ανάγκη να τους έχω όλους διαθέσιμους και να είναι πανέτοιμοι να παίξουν έστω και για δύο λεπτά. Φυσικά, η τρίτη περίοδος μάς έδωσε το πλεονέκτημα της νίκης, παίξαμε πάρα πολύ καλά. Σε αυτή την περίοδο, που έχουμε το πλεονέκτημα, επιμένουμε πως πρέπει να παίζουμε εξίσου δυναμικά σε άμυνα και σε επίθεση. Στην τελευταία περίοδο συνέβησαν δύο πράγματα: κατ’ αρχάς παίξαμε πολύ καλά στην επίθεση και κάναμε πολλά αβίαστα σουτ. Από τη στιγμή που θα κάνεις το σουτ, όμως, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στην άμυνα. Το δεύτερο ήταν πως κάποιοι από τους παίκτες μου ήταν πολύ κουρασμένοι» τόνισε ο τεχνικός του εξάστερου και συνέχισε: «Πιστεύω ότι στην τελευταία περίοδο συνέβησαν δύο πράγματα. Αρχικά παίξαμε καλά στην επίθεση, κάναμε καλά σουτ, αλλά από την στιγμή που κάνεις το σουτ, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να γυρίσεις πίσω στην άμυνα. Επίσης κάποιοι παίκτες ήταν πολύ κουρασμένοι».

Συνεχίζοντας ο Ζοτς έκανε τη δική του αναφορά στη διαιτησία: «Μιλώντας για την διαιτησία και τα κριτήρια της, είναι εύκολο να δει κανείς το παιχνίδι και να καταλάβει ότι εμείς στο 32’ είχαμε συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ και ο Ολυμπιακός δεν συμπλήρωσε ποτέ. Αυτά είναι τα κριτήρια που πρέπει να δούμε. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολύ δυνατό και για τον επόμενο αγώνα θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, πως θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να παίξουν».

Ο Ομπράντοβιτς στάθηκε και στην εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των «πράσινων»: «Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας, που δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα», ενώ για τη συνέχεια των αγώνων είπε: «Στο επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι παίκτες θα πρέπει να έχουν ενέργεια και ετοιμότητα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο να αγωνιστούμε δυνατά. Δεν χρειάζονται έξτρα κίνητρο οι παίκτες, όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολα και σημαντικά είναι τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο να αγωνιστούμε δυνατά».

Keywords
Τυχαία Θέματα