Πτυχίο ο Ντον Νέλσον!

Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε Hall of Famer και πλέον ο 71χρονος Ντον Νέλσον παίρνει πτυχίο πανεπιστημίου του με... πενήντα χρόνια καθυστέρησης.

Εβδομάδα πτυχίων είναι στο ΝΒΑ, αφού πέρα από τον Νέλσον, ο παλαίμαχος ΝΒΑer, Σακίλ Ο' Νιλ έγινε ιατρός πριν από επτά ημέρες! Από την πλευρά του, ο κόουτς με τις περισσότερες νίκες στον «μαγικό» κόσμο θα λάβει το Σάββατο (12.05) πτυχίο φυσικής αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Άιοα, στο οποίο φοίτησε πριν από... πενήντα χρόνια.

Στο

μεσοδιάστημα αγωνίστηκε για 14 χρόνια ως παίκτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ενώ ακολούθησαν 31 σεζόν σαν τεχνικός των Μιλγουόκι Μπακς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Νιου Γιορκ Νικς και Ντάλας Μάβερικς.

«Σημαίνει πολλά για μένα. Ήμουν ο πρώτος άνδρας της οικογένειας μου που έφτασε στο κολέγιο. Ήταν πολύ σημαντικό να πάρω πτυχίο, αλλά έγινα επαγγελματίας και το ανέβαλα. Δεν νομίζω πως θα έχω άγχος, αφού δεν θα μιλήσω» σχολίασε σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως απαιτήθηκαν οκτώ ώρες διδασκαλίας ισπανικής γλώσσας, ώστε ο Νέλσον να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Τελικά έκανε δέκα και πλέον θα αναγνωριστούν οι γνώσεις του Hall of Famer στη φυσική αγωγή και στην προπόνηση αθλητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα