Λύμπε: «Ομοιογένεια και αυτοπεποίθηση τα μυστικά»

Μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Εθνικής σε διαδοχικές σημαντικές διοργανώσεις ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μίλησε στην κάμερα του MEGA αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρωσία και αρχικά αναφέρθηκε στη φάση που έλαβε χώρα λίγο μετά την είσοδό του στο γήπεδο, όταν σούταρε

άστοχα χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει.

«Ηρθα η μπάλα, σούταρα με αριστερό, πήγε έξω. Τι να έκανα», αναρωτήθηκε ρητορικά και ερωτηθείς για τα μυστικά αυτής της Εθνικής ισχυρίστηκε ότι «μυστικά μας είναι η ομοιογένεια, η μεγάλη θέληση που έχουμε όλη και η αυτοπεποίηση. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του, όπως και η χώρα άλλωστε, να έχει μια ομάδα που συμμετέχει σε συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις».

Ο Λυμπερόπουλος ρωτήθηκε για τις 55 κλήσεις παικτών που έχει κάνει ο Σάντος από την ημέρα που ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Υπάρχει καλό υλικό και ο κ. Σάντος παρακολουθεί πολλά παιχνίδια. Βλέπει παίκτες που τον ενδιαφέρουν και καλεί στην Εθνική τους πιο αξιόλογους. Αυτό είναι το αυτονόητο. Να βλέπεις και να δοκιμάζεις».

Κλείνοντας, ο «Λύμπε» ανέφερε ότι ανέκαθεν υπήρχαν ταλέντα στην Ελλάδα, αλλά όχι και τόσο καλή οργάνωση ώστε να αξιοποιηθούν. «Πάντα υπήρχαν καλοί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Οταν το 1998 βγήκαμε δεύτεροι με τις Ελπίδες στη Ρουμανία, αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης, δύο παιδιά ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε ταλέντα. Απλώς δεν αξιοποιήθηκαν. Τώρα πια νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη οργάνωση και γι αυτό βλέπουμε και μια πιο δυνατή Εθνική», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.

{textlink02}

 

Keywords
Τυχαία Θέματα